zaterdag 6 september 2008

Zeehondjes op het wad

We troffen het niet met het weer toen mijn zoon en ik voor een boottochtje vanuit Den Oever vertrokken voor een 2 1/2 uur durende vaartocht over het wad. Het was koud met een harde wind. Gelukkig bleef het droog, maar er was toch een moment dat mijn vinders zo dood aanvoelden dat ik de camera niet meer kon bedienen. Mooi was de tocht wel De tocht was speciaal om zeehonden en wadvogels te kijken en was voortreffelijk georganiseerd moet ik zeggen. Ik had zelf voor mijn zoontje een verrekijker meegenomen maar die werd ook op de boot voor iedereen uitgedeeld. Zo ook een warm kopje koffie of thee voor iedereen. Je had die verrekijker en mijn telelens echt wel nodig. Het was nu niet dat de zeehondjes langs de boot zwommen.
Gevolg van dit slechte weer was dat ik eigenlijk heel saaie en grauwe foto's heb gekregen. Dat is erg jammer. Mijn telelens was een uitkomst en heeft het zeer goed gedaan vind ik. Hij heeft aldoor op de maximale stand moeten staan (300 mm). Het is meer dat de kleuren dus niet zo mooi waren. Hierboven zie je dan ook een foto waar ik eens met de kleurbalans aan het werk ben gegaan in Photoshop. Ik doe dat eigenlijk nooit. Maar nu kon je de afzonderlijke vlakken mooi selecteren. De lucht is blauwer gemaakt, de zee wat meer geel erin en de zandbank iets meer rood. Alleen de zeehondjes en de donkerblauwe streep van de dijk zijn nog origineel van kleur.


Aan de foto hierboven heb ik niet veel gedaan behalve wat verscherpt. Leuk is dat je kunt zien hoe dichtbij de kust ze soms zitten. Veel dichterbij dan dit heb ik ze niet voor mijn lens gekregen, maar het was toch een mooie tocht.

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Die eerste heeft wel wat!!
Prachtige compositie, die golvende lijn, mooie kleuren!

An zei

Ik vind die eerste ook heel mooi. Lijkt me leuk om te doen, zo'n tocht.

Koen zei

Waarom hebben wij in Belgie geen (of bijna geen) zeehonden ? Ik vind dat niet eerlijk verdeeld van moedertje natuur!
Mooi opgebouwd beeld, die eerste! En bij de tweede zie je mooi de mogelijkheden van de 300mm. Ze staan er mooi en duidelijk op, die prachtige dieren met een aaibaarheidfactor van 10/10

Anoniem zei

Bij die tweede is het bootje de factor die het plaatje helemaal afmaakt. Sterke fotografie alweer.

Ellen, zei

Mooie foto´s caro, speciaal de tweede vind ik erg mooi overkomen.
Lijkt me een erg mooi tochtje!

Anoniem zei

Die bovenste foto vind ik bijzonder mooi. Het is haast abstracte kunst.

Martine zei

Olala! Die eerste foto daar verlies ik me helemaal in!
die eenvoud, die kleuren, de compositie, zoals Geert zegt, haast abstract.

LAMP (hobbyfotograaf) zei

Ja mijn keuze is vlug gemaakt , nl de eerste foto is een voltreffer, prachtig in beeld gebracht met mooi vloeiendee lijnen horizontaal en de verticale tak... en zijn er in de verte ook nog zeilmasten te zien...,
Dit is een prachtige compositie om echt van te genieten

mvg

Lamp