donderdag 18 september 2008

Optocht der jaartallen in Leuven

Er was in Leuven afgelopen zondag meer te doen dan alleen de Open Monumentendag. Er was ook "de Optocht der Jaartallen". Rond half vier kwamen ze via de Bondgenotenlaan de stad binnen gemarcheerd. De belangstelling viel mij tegen en een vriend van ons die mee liep heb ik niet kunnen terug vinden in de stoet. Toch was de sfeer gezellig en was het leuk om een keer te hebben gezien.
Hieronder nog een heel klein draaiorgeltje dat veel bekijks had. Dit orgeltje dat de vreemde naam "Pojer" heeft is blijkbaar het enige digitaal versterkte draaiorgel van Europa. Het is maar een weetje!!

2 opmerkingen:

Martine zei

De matige belangstelling kwam misschien door de open monumentendag. En het gebrek aan kennisgeving. Ik heb pas 's avonds vernomen dat er een optocht geweest was.

images that matter zei

Hoi Caro,
ja, ik ben weer op wekelijkse fotokijkronde ,-). (Al wil ik vandaag vooral eindelijk mijn foto's van Shetland allemaal verwerkt krijgen).
De muzikante zat inderdaad op een unieke plaats, maar ik ga toch voor de vierkante versie...
Bij open monumentendag ben ik ook even zonder statief (gezien ik er geen heb ,-) ) op stap geweest, het was moeilijk, inderdaad. Ik moet de foto's nog verwerken, eerst 'Shetland', dus.
Ik vind je foto van 'de ketel' ronduit prachtig. En heel fijn ook je uitleg weer-kan iemand anders altijd helpen...
O, ik heb geen macrolens...