maandag 1 september 2008

Oogsten

De afgelopen week heb ik gelogeerd samen met mijn jongste zoon bij familie op een boerderij in Noord Holland. Daar gaat nu het oogsten van start. Eindelijk is het land niet meer zo nat en kunnen de zware machines aan het werk. Wij hadden het geluk wat te mogen meehelpen en fotograferen. Ok mijn zoon hielp vooral mee en ik een beetje!! Er komen namelijk met de aardappels ook behoorlijk wat stenen en stokjes mee naar boven en die moeten er snel uit gepakt worden, want die willen wij niet in onze zakjes in de winkel aantreffen natuurlijk.
Bij het maken van de foto's die dag heb ik een risico genomen. Ik wilde een redelijke iso waarde maar ook een behoorlijk scherptediepte. De machines zijn lang en dus wil je niet alleen de voorkant scherp. Bovendien heeft het land enorm leuke patronen en die wil je ook niet zien vervagen. Ik koos voor een diafragma 16 bij iso 200 en kreeg sluitertijden van 1/125 tot 1/160 terwijl het toch heel zonnig was. Ik was bang dat dat niet genoeg ging zijn voor de bewegende machines, maar het valt mij achteraf goed mee. Goede keuze gedaan toch.
Hieronder nog even een foto vanaf de aardappelrooier, een foto van het overstorten van de aardappels in de laadbak van een trekker die het naar de opslagplaats gaat brengen, de laatste foto.

8 opmerkingen:

Martine zei

Foto twee heeft een niet alledaags standpunt, toch niet voor ons, de boeren zien dat we regelmatig. Daarom vind ik hem ook zeer sterk.

René Wouters zei

Doet me denken aan mijn jeugd. In de vakanties op de boerderij meehelpen was een feest!
De tweede is mijn favoriet door de perfecte compositie!

images that matter zei

Mooi!
Ik vind de tweede foto ook een héle mooie!
En even stilgestaan bij je technische details - het begint me wat te dagen ,-)).
Ik Fata Morgana vooral 'omarmd' voor de fotomogelijkheden die er anders niet zijn, anders was het me ook niet zo bekend ,-)

Anoniem zei

Vooral de tweede en de laatste foto bekorten mij. Sterk standpunt en mooie beelduitsnede.

Susanne Stoop zei

Fraaie reportage! Vooral de foto vanaf de aardappelsrooier vind ik prachtig!

Anoniem zei

Een deskundig oordeel kan ik niet geven, want ik ben een leek op dit gebied. Kan alleen zeggen dat ik van de foto,s heb genoten.Een geweldige prestatie!

ysabel zei

foto 2 springt er echt uit. De keuze met je isowaarden en scherptediepte is heel goed uitgekomen. Ik zou er niet opgekomen zijn om het zo te doen. Je leert me weer een beetje beter nadenken, Caro!

LAMP (hobbyfotograaf) zei

Dag Caro

Caro als boerin... hmmm.. liever met je camera in je hand !!!

gr
lamp