donderdag 4 september 2008

Wieringen

Geheel in de kop van Noord Holland ligt nu aan het vaste land vast sinds 1924, het voormalig waddeneiland Wieringen. Door een afsluiting van het Amstelmeer en de inpoldering van de Wieringermeerpolder in 1927 was Wieringen geen eiland meer. Er is nu echter in de gemeente besloten om opnieuw een groot deel van de polder onder water te zetten en van Wieringen weer een eiland te maken, door er een randmeer te creeren. Er is fel tegen geprotesteerd door boeren , bewoners en milieuorganisaties, want het zal allemaal watersportrecreatie en dure woningen aan het water worden.
Het dijkje dat je hierboven ziet zal in 2010 rechts nog het eiland Wieringen hebben en links zal het water staan. Raar idee vond ik dat toen ik door die prachtige polder fietste. Huizen moeten wijken en goede landbouw gronden gaan verloren. Politiek, je kan er geen peil op trekken...


Hierboven de foto's van de fietstocht door de mooie polder ; windmolens , eindeloze velden, boeren aan het werk en koeien in de wei. Bovendien altijd wind tegen op de fiets, heerlijk!!
En tot slot dan hieronder het kleine haventje aan het Amstelmeer dat straks een groot watersportcentrum moet gaan worden.


4 opmerkingen:

Koen zei

Je had een lekker weertje die dag met mooie wolken. Mooie op en top Hollandse beelden. Het doet me denken aan enkele vakanties bij onze Noorderburen O.a. in de Waddeneilanden. Ik had er hoegenaamd geen idee van dat er vroeger nog een eilandje bestond naast de nog bestaande. Interessant verhaal!

Martine zei

Mooie zomerse kleuren in de koe-foto. Je had echt geluk met het weer!

Susanne Stoop zei

Het zou toch van de zotte zijn als dit prachtige landschap moet verdwijnen voor het grote geld, dat de gemeente Wieringen ruikt. Je foto's bewijzen hoe mooi het er is en moet blijven!

LAMP (hobbyfotograaf) zei

Dag Caro

Mooie beelden van Wieringen in schril contrast met de harde werkelijkheid van de zogenaamde "vooruitgang" ... en laat ons maar hopen dat het allemaal niet zo erg wordt als wat met onze Belgische kust is gebeurd....

Knappe foto's het belangrijkste zou ik nog vergeten, met prachtige wolkenmassa's zoals je ze alleen in onze "lage landen" vindt...

mvg

Lamp