zondag 14 september 2008

Daar zit muziek in

Vanmorgen was ik samen met Martine om 10 uur paraat bij de oude Stella fabriek in Leuven. Nog een keer gingen de deuren daar open voor publiek in het kader van de Open Monumentendag. Helaas moest ik om 1/2 12 al weg omdat ik weer met mijn camera paraat moest zijn bij een concert. Ik was nog lang niet uitgefotografeerd in deze prachtige omgeving. De foto's hiervan zullen de komende dagen wel op mijn blog verschijnen, ik moet ze eerst eens rustig bekijken.
Op weg naar het concert fietste ik door het park bij kasteel Arrenberg en hoorde ineens muziek op een parkeerterrein bij de studentenflats. Het bleek een meisje te zijn dat daar op haar acordeon oefende. Er was een festival vlakij en ze moest optreden samen met haar vriend die clown was . Ze wilde nog even rustig oefenen. De plek waar ze zat was echter uniek en ik heb gevraagd of ik haar mocht fotograferen. Dat vond ze erg leuk en vanavond stuur ik zoals beloofd de foto naar haar.
Thuis ging de discussie over hoe ik de foto eigenlijk had moeten nemen, nl horizontaal en zonder de flats werd hier gezegd. Ik wilde juist de unieke locatie laten zien, anders had de foto overal genomen kunnen worden. Ik ben benieuwd wat jullie mening is.

Martine suggereerde om hem vierkant te maken en dat heb ik dan maar even gedaan. Zo zien we tenminste het resultaat. Ik vind het eigenlijk inderdaad ook niet slecht.10 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik zie eigelijk nog wat te weinig van de omgeving, denk ik. Misschien dichter bij het onderwerp en vanuit een hoek ipv recht erop? 'k weet niet hoe het te verwoorden maar zoiets, denk ik. Wat denk je?

Carola Rummens zei

Ja ik denk met je mee. Dat recht erop snap ik, dat heb ik wel gedaan denk ik. Ik heb mij vooral geconcentreerd op de persoon en de gitaar. Dat vond ik belangrijk samen met de omgeving. Maar welke hoek ik dan had moeten nemen ben ik nog niet zeker van. Maar in ieder geval bedankt.

Martine zei

Met de flats er bij geef je natuurlijk meer informatie weg aan de toeschouwer. Laat je de flats weg (als je er een vierkant beeld van maakt) dan isoleer je de muziekante en kan mijn fantasie naar hartelust op hol slaan. Persoonlijk heb ik dat liever, maar ik kan me inbeelden dat er anderen zijn die graag de juiste omstandigheden zien.

An zei

Ik verkies toch de vierkante foto. Is op zich ook al speciaal zonder dat je weet in welke omgeving hij genomen is.

Erwin Acke zei

Boeiend! Vierkant is beter, maar ik plaats de accordeonspeelster hoger zodat ze meer ruimte krijgt onder haar voeten. Tot de gitaar nog net in haar geheel in beeld is. Voor mij kan het dan zelfs nog hoger: tot het onderste oranje stuk op de grond in beeld komt. Dan wordt de foto bovenaan begrensd door het rode tapijt.Wat vind je daar van? "Voel" je enig verschil t.o.v. jouw uitsnede?

Carola Rummens zei

Ja ik heb het even geprobeerd Erwin en dat is ook goed inderdaad.

LAMP (hobbyfotograaf) zei

Dag Caro,
De hoofdrolspeler is hier de muzikant,en de liefde voor het muziekinstrument...

Het gebouw achter de hoodrolspeler maakt de foto te zwaar en verlegd het aandachtspunt van de kijker vind ik, geef er een flinke knip in Caro zodat je nog het meest elemenatire overhoud

mvg

Lamp

LAMP (hobbyfotograaf) zei

Sorry

Ik had eventjes verder moeten gaan kijken naar je volgende foto ... dan had ik gezien dat je dat al gedaan had met de vierkante foto...
Als ik hierop iets mag aanmerken, de jonge dame staat op het punt van de foto te vallen... geef haar wat meer ruimte onder de voeten,
en dat je de gitaar ook nog beeld brengt is een mooi detail, dat inspirerend kan werken...ligt die gitaar nu bij het afval en heeft de muzikant definitief gekozen voor de trekzak...

mvg

Lamp

Carola Rummens zei

@Lamp: De gitaar is niet van de muzikante. Het was juist de compbinatie van een muzikante en een kapot muziekinstrument in de container die mij zo trof aan de situatie. Niets is in scene gezet hier, puur toeval en geluk dat ik een foto mocht nemen.

ysabel zei

ik vind het een leuke foto. ik denk dat ik ook voor de vierkante uitsnede met meer voetenruimte zou gaan zoals hier gesuggereerd. Ik vind het woord/merknaam sita wel erg storend en lelijk. Ik vind zo'n zaken vaak van een erge lelijkheid. Jij had nu niet anders gekunnen en je kon haar niet vragen anders te gaan zitten want dan is de magie weg natuurlijk. Je krijgt het er ook niet uitgeknipt zonder de foto te 'vermosjelen'... Maar verder vind ik het heel leuk!