maandag 15 september 2008

Stella Artois (1)

Gisteren was het open Monumentendag en waren we in de gelegenheid om voor een laatste keer te fotograferen in de oude brouwerij van Stella Artois in Leuven. Aangezien ik op de fiets was gekomen ( 10 km) had ik thuis besloten niet mijn zware statief in de rugzak te stoppen. Dat was een dom besluit. Wat moet je in een donkere ruimte zonder statief. Gelukkig was ik wel zo slim geweest om mijn 50 mm 1.8 lens mee en een goede opzet flitser van Sigma. Dankbaar ben ik ook aan Martine die mij een kwartiertje haar statief uitleende waardoor ik toch hier en daar eens een foto over kon doen als ik dacht dat het nodig was.
Hierboven een foto waarbij ik ingeflitst heb. Ik heb wel de flitssterkte een stop lager gezet en de iso terug naar 200. Daardoor heb je vooraan een zachte belichting en achteraan toch nog mooi de eigen kleuren van de ruimte en niet te donker. Want dat risico loop je als je gaat flitsen.
De foto hieronder is genomen met 1600 iso, diafragma 1.8 en 1/50 sluitertijd. Ik ben heel tevreden over de scherpte en de ruis. Het is dus ook afhankelijk van een goede lens hoeveel ruis je op iso 1600 krijgt.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Kwam op je site via ErikO. De foto van het trappenhuis is erg fraai wat betreft uitsnede, maar vooral wat betreft belichting. Knap om die verschillen zo weer te geven.

Susanne Stoop zei

De foto van het trappenhuis is prachtig. Fijn dat je beschrijft hoe je hem hebt opgenomen. Kan daar veel van leren. Thanks!

Koen zei

Die eerste is een schitterend staaltje van interieurfotografie!!

Martine zei

Het was een boeiende voormiddag gisteren. Al die schaduwen, constructies, hevige en zachte lichten, de architectuur... Eigenlijk te veel op enkele uren te verwerken. Ik zou nog eens willen terug gaan, met in het achterhofd de ervaringen die ik gisteren op deed.
Helaas zal dat een droom blijven!

LAMP (hobbyfotograaf) zei

Dag Caro

Toch opvallend weinig ruis voor 1600 iso, de lichtgevoelige lens 1,8 verklaart dit voor een deel...soms plaats ik mijn camera op een voorwerp (als dat in de buurt te vinden is) zodat hij een stabiel draagvlak krijgt... (bewegingsonscherpte voorkomen) maar bij deze foto is er geen bewegingsonscherpte te merken...

Ik sta wel met verwondering te kijken over je flitsopname (je eerste foto)
zoals jij het beschrijft heb ik nog niet toegepast...
Maar toegegeven ik werk niet graag met een flitser, en soms ten onrechte merk ik nu...

Prachtige opname Caro
mvg

Lamp