dinsdag 9 september 2008

Het oude kerkhof van Hasselt

Nu mijn dochter in Hasselt is gaan wonen heb ik een nieuwe stad om te ontdekken. Erg leuk is dat. Op de website van de stad stond het Oud Kerkhof van Hasselt genoemd als bezienswaardigheid en zo ben ik daar dus terecht gekomen. Helaas zonder statief, want deze foto hierboven heb ik in de volle zon kunnen nemen, de rest van het kerkhof was echter verscholen onder grote bomen en had een heel andere sfeer daardoor. Daar had ik beslist een statief nodig gehad of .... een creatieve andere oplossing.

De foto's hierboven en hieronder hadden eigenlijk met een statief genomen moeten worden. Ze hadden een belichtingstijd van 1/8 seconde en dat kan absoluut niet uit de hand zelfs niet met beeldstabilisatie. Ik ben dus ceatief geweest en heb hier en daar een grafzerkje of paaltje als statief gebruikt. Daardoor had ik niet altijd de beelduitsnede die ik wenste, maar het werkte wel. De foto's zijn echt goed scherp. Volgende keer statief mee en kijken of we daar weer andere perspectieven mee kunnen krijgen.


5 opmerkingen:

Martine zei

Dat is daar een reuze ontdekking! Wat een schat aan beelden ligt daar voor het rapen.

Ellen, zei

Lijkt me heerlijkfoto´s maken daar. Je "voelt" de rust

Erwin Acke zei

Ik vind, naast de foto's, de beschrijving en uitleg interessant om te lezen. Misschien moet ik dat ook eens (meer) doen. Een beetje duiding hoe e.e.a. tot stand kwam is altijd meegenomen.

Susanne Stoop zei

Een heel mooi kerkhof! Vind de foto´s een goed overzicht geven.
Charlotte en ik hebben de reis op eigen houtje gemaakt - evenals vorig jaar, afgaand op reisgidsen en internetverslagen. Charlotte haar blog: www.photoblog.be/aire

Anoniem zei

Die oude kerkhoven moeten nu meestal plaats maken. Mooie foto, zelfs zonder statief ! ! !
Gr.
P-TER