woensdag 12 november 2008

Oud Kerkhof Evere (4)

De deur zit weer dicht. Dit is de laatste foto van het oud kerkhof in Evere. Bij deze foto heb ik nogal wat moeilijkheden gehad bij het maken. Alle foto's die dag zijn op statief genomen omdat het een sombere dag was in een donkere omgeving. Bij deze foto had ik moeite om mijn lijnen recht te krijgen. Ik zag het zowiezo al niet wat recht liep in deze compositie, maar mijn camera kreeg ik ook nog eens niet verder gekanteld omdat hij op statief stond. Uiteindelijk besloten gewoon de foto te nemen en thuis wel te zien hoe ik hem zou uitsnijden. Ik heb na lang staren op de foto toch niet uitgesneden. Ik vind hem wel aardig zo en er loopt in ieder geval een lijn een beetje recht, nl. de linkerkant van de bruine deur.

Wie meer foto's van die dag wil zien met o.a. ook een paar overzichten kan kijken in dit album:
http://picasaweb.google.com/caro.photographic/EvereOudKerkhof
of in de kleine tijdelijke fotopresentatie op dit blog

8 opmerkingen:

Martine zei

Die schuine lijnen mogen best in de foto. Ze brengen wat leven in het beeld. Op een kerkhof is het al doods genoeg!

LAMP (hobbyfotograaf) zei

Dag Caro

Als we maar een "lijn" hebben in het leven....ik ga zeker je reeks eens bekijken op picassaweb... Kerkhoven hebben altijd iets "speciaals" en vaak zien bezoekers van kerkhoven dat niet ter plaatse maar pas als ze een foto bekijken... we zijn als fotografen bevoordeeld met ons fijnzinnig zoekend oog voor mooie composities...!!!

mvg

Lamp

Anoniem zei

Ik vind het heel mooie foto's. Juist een ding het kerkhof ligt op het grondgebied van Evere, maar de mensen die er begraven liggen zijn van Brussel.

groetjes Dizze

Anoniem zei

Een echte "vanitas" foto. Eeen graf en dode bladeren Symboliek te over.

Anoniem zei

Echt een mooie, goed gezien...en ...hier storen de verticale lijnen helemaal niet dus bespaar je de moeite om ze recht te zetten.

Anoniem zei

Caro, mooie foto's, mooie reeks.

Anoniem zei

Heel sterke reeks met telkens goed doordachte composities.

ysabel zei

Mooie serie. Het heeft iets droevigs. Een soort sterven na de dood...