zaterdag 22 november 2008

Interieur

Mijn dochter is in september gestart met de opleiding interieur architectuur in Hasselt en is daar behoorlijk druk mee. Voor een opdracht moest ze bij keukenspecialisten langs om zowel de grondplannen van een keuken als ook de technische tekeningen en foto's te verkrijgen. Een haast onmogelijke opdracht omdat al gauw bleek dat keukenspecialisten er niet op staan te wachten om hun tekeningen vrij te geven. Uitzondering was Kovera. Daar werd ze heel vriendelijk ontvangen door een meisje dat zelf ook interieur architectuur had gestudeerd en Samantha dus helemaal begreep. Ondertussen liep mama met statief door de winkel en verplaatste hier en daar bordjes en glaasjes om een goede compositie te verkrijgen. Hoewel Samantha lang heeft gesproken met de werkneemster van Kovera kon het mij eigenlijk niet lang genoeg duren. Wat leuk om daar te fotograferen. Maar goed van een variant van de bovenste keuken heeft ze alle gegevens en daar was ze blij mee. Hopelijk gaat haar opdracht goed zijn.

7 opmerkingen:

Koen zei

Top!
Beide heel mooi qua kleurbalans en contastbeheersing.
Bij de tweede zie je dat je de camera lichtjes naar beneden richtte.Daardoor klopt het perspectief niet (beeld wordt naar boven toe uiteengerokken) maar dat is makkelijk te corrigeren.
Toch echt wel knap werk!!

Carola Rummens zei

@ Koen, Ja dat zie ik nu pas. Ik heb even gedacht om het kastje links recht te zetten. Maar alle andere lijnen leken mij redelijk ok. Nu zie ik inderdaad dat jij gelijk hebt.

Anoniem zei

En, mijn stem gaat naar de eerste foto. Waarom? Niet alleen omdat de kleurtjes me wel liggen, maar wel omdat de foto technisch zo goed inéén zit: perspectief-foutjes zien we nauwelijks en de belichting is bijna top, alwaar linksonder wat afsteekt tegenover rechtsboven, en de TL-lamp niet helemaal zichtbaar is. Maar toch: 9/10 en een bank vooruit en ne zoen van ....

Martine zei

De bovenste keuken zou me al aanstaan. Het is trouwens voor mij ook de beste foto van de twee.
Enne Caro...goede raad... luister goed naar de tips van onze vriend interieur-foto-specialist!

ysabel zei

ik leer hier weer iets heel ergs interessants over perspectief. Ik had het trouwens niet geien hoor. Ik viond het heel evenwichtig en uitgebalanceerd.

Anoniem zei

Ik vind de eerste keuken wel heel mooi. Niet alleen de foto, maar de keuken echt.. :) Wens uw dochter alvast veel succes met de opdracht.

Anoniem zei

ik wens je dochter nog een fijne tijd tijdens haar studies.
wind het heel fijn toevallig deze leuke reacties op het internet te lezen.
het meisje van de Kovera winkel :D
ondertussen ben ik aan de slag bij meubart in diest, dus help ik jullie graag verder ;-)
groetjes