zondag 16 november 2008

Foto marathon

Dit weekend had ik de mogelijkheid om met een groep van de academie mee te gaan naar Parijs. Daar wordt nu de "Mois de la Photo" gehouden. In twee dagen tijd hebben we zes fototentoonstellingen bezocht. De ene iets groter dan de andere. Met als topper aan het eind "Paris Photo" in het Louvre. Vandaag voelen mijn benen alsof ik een marathon heb gelopen, maar ik kijk er met heel veel plezier op terug.
De meeste indruk hebben twee vrouwelijke fotografen op mij gemaakt die ik niet kende. In de eerste plaats Sarah Moon, die haar werk exposeerde in een kleine galerie. Haar werk, waarvan ook veel modefotografie kenmerkte zich door de zeer zachte romantische sfeer die ze bereikte door lange sluitertijden te kiezen en bewegingsonscherpte. Ze heeft ook foto's gemaakt voor merken als Cacharel, Dior en Chanel. De tweede fotografe is Sabine Weiss. Veel van haar werk is straatfotografie. Haar stijl van werken leek erg veel op dat van Henri Cartier Bresson vond ik.
Op Paris Photo signeerde Sarah Moon haar gepubliceerde foto's en aangezien ik een boekje van haar had gekocht heb ik dat mee genomen en er van haar een handtekening in gekregen. Daar ben ik dan toch wel een beetje trots op.

7 opmerkingen:

Koen zei

Dan verwachten we met z'n allen nu enkele straatfoto's van Parijs uit de hand van Caro!!
Laat maar komen.
En zeg niet dat je geen foto's genomen hebt!

Erwin Acke zei

Wat een geluk om daar aan te kunnen deelnemen! "Le Mois de la Photo" is niet niks. We verwachten inderdaad nog enkele Parijse snapshots!

Ellen, zei

Wat een schitterend weekend moet jij achter de rug hebben!
Enne ja.... ik ben het met koen eens... laat maar komen *LOL*

Carola Rummens zei

@Koen Ik ben bang dat ik twee dagen lang niet veel straat gezien heb. Alleen metro's en musea. Het is dus museumfotografie geworden.

Martine zei

In de metro kan je ook schitterende foto's nemen!

Anoniem zei

Wat een geweldige belevenis, zo'n weekend Parijs. Van de belevnissen komt dus nog wel iets....

Peter M zei

Hoe was Sarah Moon? In de reportage die enkele maanden geleden op tv was, kwam ze over als een heel gewone vrouw. Heb je er even mee kunnen praten? Om jaloers op te zijn zo'n gesigneerd boekje ...