vrijdag 23 mei 2008

Stilleven met strijklicht

Hierboven zie je mijn laatste opdracht voor dit jaar. Een stilleven van drie voorwerpen met strijklicht. Gisteren gemaakt in de studio met een spot vanaf de linker zijkant en verzacht met kalkpapier ervoor, zodat de schaduwen niet te hard werden. Bovendien zijn aan de rechterkant nog twee witte isomo-platen opgesteld zodat het licht wat zou weerkaatsen en die kanten wat zacht belicht zou worden.
Voor zo'n stilleven moet je wel uitkijken wat voor voorwerpen je meeneemt. Glas en andere gladde dingen zijn niet zo goed voor deze opdracht. Ze hebben geen structuur en dat is nu juist wat je met strijklicht mooi kunt laten uitkomen. Ik had een hele doos met leuke spullen mee naar de studio. Het was een heel proces van bijna 2 uur voor ik de juiste compositie met de beste voorwerpen had. Heel leuk hoe zoiets groeit ook door commentaar van anderen die komen kijken bij wat je aan het doen bent. Uiteindelijk is het derde voorwerp een gebroken stukje van de rietstengel, maar dat vind ik wel erg leuk in het beeld.

3 opmerkingen:

Unknown zei

Heel eerlijk: ik vind het stengeltje over de boomschijf er wat te veel aan. Het maakt het beeld wat te onrustig voor mij. Niet echt een stil-leven. Het is maar een kwestie van gevoel want technisch is deze foto wel heel mooi uitgevoerd. Ik doe je het zeker niet na.

Martine zei

Ik weet hoe moeilijk het is om een stilleven op te stellen en er dan nog een interessante belichting op te zetten. Met het rietsengeltje zou ik persoonlijk iets anders doen of het weglaten. Ik ben benieuwd wat je leraar er van zegt.

Erwin Acke zei

Ik denk dat het "goed zit" met dat beeld en de opdracht goed is ingevuld. Ook nieuwsgierig naar de beoordeling ervan door de profs.