maandag 26 mei 2008

Balonnen

Omdat veldslagen nu niet direct een kinderhartje vrolijk maken, was er ook een clown ingehuurd gisteren om de kindjes te vermaken. Dat lukte hem zeer goed met het maken van de leukste vormen van balonnen.
Bovenstaande foto is genomen met de EF 85 mm 1.8 USM lens. Een echte portretlens van Canon. Dat blijkt vooral omdat hij op de p stand heel andere diafragma waarden automatisch kiest als mijn andere lenzen. Hij kiest voor grote diafragma openingen en zeer grote sluitertijd waarden. Bovenstaande foto is dus genomen op de p stand waarbij ik zelf iso 100 heb ingesteld. De camera koos vervolgens voor diafragma 4.0 en een sluitertijd van 1/400. Mijn andere lenzen hadden beslist een kleiner diafragma opening gekozen.
Ik dacht altijd dat de camera het proces bestuurde, maar volgens de gegevens zit er inderdaad een computersimulatie in het objectief waardoor er mooie onscherpe achtergronden ontstaan. Wil je dus meer scherptediepte dan moet je hier wel op bedacht zijn bij deze lens en zelf je instellingen bijstellen.

8 opmerkingen:

Koen zei

Prachtig portret, Caro!

Martine zei

De ballon past uitstekend bij het roze gestreepte topje. Een schattige foto.

Unknown zei

Prachtige foto (net als je ridderfoto's). Leuke lens heb je daar en 85 mm lijkt me ideaal om buiten portretten me te maken. Is dit voor binnen niet wat teveel mm's (naar handigheid toe in een kleinere studio)??

Carola Rummens zei

Ik heb hem nog niet in de studio gebruikt, maar dat was wel de bedoeling voor volgend jaar. Het zijn ruime studio's in de academie, maar ik wil er vooral portretten mee gaan doen en dan neem je vaak alleen de bovenkant van het lichaam. We zullen zien of het gaat bevallen in de praktijk. Het is wel een mooi en lichtgevoelige lens. Dus ook binnen met slecht licht omstandigheden hoop ik er voordeel van te gaan hebben.

Julia Buckley zei

A beautiful photograph! This place reminds me of something we have in the U.S. called King Richard's Faire. It is a celebration of Medieval Times. Is that what people are doing here?

Carola Rummens zei

Hi Julia
Nice to hear from you and you are right, these people let Medieval Times live again. It was a lot of fun.

Kris zei

Caro, voor mij één van je betere opnames, mss omdat deze zo mooi omkaderd is.

Erwin Acke zei

Heel geslaagde foto! Opvallende harmonie tussen de kleuren. Misschien jammer: de vorm van de witte daken van de tentjes tegen hun donkere achtergrond die de aandacht wat afleiden?