zaterdag 17 mei 2008

Mode

Deze week hard gewerkt voor de examens fotografie. Nog twee weken en een heel leuk jaar is weer voorbij. Toch is het nog even stressen om alles af te krijgen.
Donderdag heeft mijn dochter mij in ieder geval goed geholpen door twee vriendinnen mee te nemen en zo kon ik aan mijn mode foto's in de studio werken.
Ik was de grijze/witte achtegronden inmiddels een beetje zat in de studio. Daardoor krijg je meer portretten en voor mode wilde ik eens wat anders, creatiever. Volgende keer wil ik eens kijken of ik lappen stof mee kan nemen, nu heb ik de beton muur van de studio gebruikt als achtergrond en dat is eigenlijk goed mee gevallen.
Het was erg leuk om met hen te werken en we hebben een hele gezellige middag gehad.

Alle foto's heb ik genomen met mijn Canon 18-55 mm IS lens. Voor het eerst heb ik die gebruikt in studio omstandigheden en ik vind de foto's heel goed scherp.

10 opmerkingen:

Koen zei

Waw Caro! Ik wist niet dat je dit ook al deed. En met prima resultaten!

René Wouters zei

Dat ziet er prima uit!
Groet, René
http://reneamb.wordpress.com/

Martine zei

Modefotograaf in spé?Dit zijn echt knappe beelden. Met achtergronden experimenteren lijkt me een goed idee. Daar kan je veel effecten mee bereiken.

Kris zei

Mooie foto's, hoewel "de belichting" mag wat meer op het gezicht en de borsten (mag ik toch wel zeggen als man)en de achtergrond mag wat flou-er. Je talenten maak je nu wel waar, zie ik. Ps in welke studeo heb je dit genomen?

Carola Rummens zei

Deze foto's zijn genomen in de studio van de stedelijke academie in Leuven.
Wat betreft de achtergrond; dat is een bewuste keuze die ik heb gemaakt. Ik heb diafragma 11 gebruikt om ook de structuur van de muur naar voren te laten komen. Het licht op de muur is er niet recht op gezet maar als een soort strijklicht van de zijkant. Ook dat benadrukt nog eens de structuren in de muur.

LAMP (hobbyfotograaf) zei

Dag Caro

Drie mooie foto's... Ik heb geen ervaring met studiowerk/portretten.

Volgens de regels (maar wat zijn regels..) moet het model (scherpstelling op de ogen)loskomen van de achtergrond, zodat het model alle aandacht kan opeisen... Nochtans vind ik uw keuze met een ongeveer semi scherpe achtergrond ook te smaken hoor !
Zelf zou ik de schaduwen (niet bij alle foto's) proberen weg te werken.Maar ik heb zoals gezegd geen ervaring met studiowerk... dus enkel de teheoretische kennis.Bekijk het aub als een positieve bijdrage (deze toelichtiing) ...?

Groeten

Lamp

http://lampfotografie.blogspot.com/

Unknown zei

Mooie foto's. Ik vind die muur een knappe textuur hebben die goed werkt voor dergelijke foto's. Mmmm, smaakt naar meer.

Ellen, zei

Wow, mooi Caro!! Ziet er super uit!

Hoe gaat het met de examens? Volg je een kursus of een fotografiestudie?
*nieuwsgierig*

Carola Rummens zei

Hoi Ellen, leuk weer wat van je te horen.
Ik denk dat je de opleiding die ik doe wel een studie mag noemen, al is het geen hogerberoeps of zo. Het is wel een hogere graad aan de stedelijke academie in Leuven. Hij duurt 4 jaar en dan kan je nog twee jaar specialiseren. Ik zit nu in de tweede en hoop van harte dat ik volgend jaar weer verder mag in de derde. Het was erg leuk dit jaar.

images that matter zei

Dat wil ik ooit ook eens proberen - ooit ,-).
Succes met de resultaten op het einde van het schooljaar alvast!