donderdag 1 mei 2008

Interbrew

Vandaag was ik in Leuven. Zoals al vaak reed ik op de fiets langs dit kleine sluisje in de Vaartstraat, bijna aan de Vaart. Vele keren had ik al gedacht daar een foto te nemen maar nooit stond de zon goed, ook nu eigenlijk niet echt. Maar toch ben ik nu maar eens afgestapt en een foto gemaakt. Ik vind de lokatie zo mooi omdat het een oud fabrieksterrein is met sluis en het zicht op de toren van Interbrew (nu Inbev). Het is eigenlijk een monument van de stad vind ik, die toren. De brouwerij en het Stella biertje zijn niet weg te denken uit Leuven.
Omdat ook nu de zon niet op het water scheen (daarvoor zal ik eens vroeger uit mijn bed moeten) is er geen detail in het water onder aan de foto, dat vind ik jammer. Toch stond deze keer de zon heel mooi op de toren zo tussen de regenbuien door en vond ik het de moeite om toch een foto te maken.
Als je zo'n foto bekijkt heb je de neiging om wat meer detail in de donkere gedeelten te willen zien. Ik heb dus in Photoshop het donkere onderste gedeelte geselecteerd en met shadow en highlights wat lichter gemaakt. Dat werkt maar ineens is dus ook de sfeer van de foto weg. Zowel voorgrond als de achtergrond zijn ineens even gedetailleerd en daardoor staat de toren niet meer in het zonnetje. Het is dan een plat beeld geworden.
Dus is uiteindelijk dit een onbewerkte foto gebleven. Niet alle bewerkingen zijn altijd in het voordeel van het beeld dat je wilt weergeven.

Leuk al deze reacties. Ik heb daarom nog eens geprobeerd om de donkere partijen op te helderen en de originele foto ook in zwart-wit gezet.

5 opmerkingen:

NIEUWSGARING zei

Dag Caro

Ik heb jou recente foto bewerkt... hopelijk neem je me dit niet kwalijk... laat je mij weten wat je ervan vindt...? ik verwijder hem natuurlijk opnieuw

das' de link waarop je hem kan bekijken

mvg

Lamp

LAMP (hobbyfotograaf) zei

link vergeten

http://lampfotografie.blogspot.com/

LAMP (hobbyfotograaf) zei

Dag Caro

de laatste wijziging vind ikzelf beter
wat is uw mening hierover ...?

groetjes

lamp

Martine zei

Caro, als je dan toch zo gek bent op die toren, dan heb ik goed nieuws voor je. Dit is de watertoren van de Stella (allé, Inbef). Hier wordt het water opgepompt waarmee o.a. het bier gemaakt wordt. En het is een beschermd monument. De gebouwen er rond zullen wel met der tijd werdwijnen.
Wat de foto betreft. De aandacht moet inderdaad naar de toren gaan. Het is dus volgens mijn best dat je de voorgrond donker laat. Maar ook dit: doordat de voogrond donker is, legt je het gewicht van het beeld onderaan, hetgeen meer stabiliteit geeft. (geleerd in de lessen schilderkunst) Wel is het jammer dat de lucht geen kleurtje heeft. Wat geeft het in z-w?

images that matter zei

Ik ga voor de zwart/wit versie!