woensdag 3 december 2008

Andijvie

Je ziet ik kom niet verder dan mijn keuken in deze drukke dagen. Maar een paar dagen geen foto's nemen is een verzoeking dus heb ik hem maar even gepakt, mijn camera. Inclusief mijn nieuwe gadget ==> de RS-60E3. Dat is een draadontspanner. Net een week oud en amper gebruikt, dus werd het tijd voor een testje. Ik had geen zin om het statief te halen, dus hier vanaf een omgekeerd glas dat ik als statief heb gebruikt deze foto van mijn avondeten in wording!!
Erg makkelijk hoor zo'n draadontspanner. Niet alleen verminder je de bewegingsonscherpte doordat ik in deze wankele toestand ook nog eens op de ontspanknop van het toestel had moeten drukken, maar vooral omdat ik nu de timer niet meer hoef aan te zetten. Foutje van Canon dat je de timer niet anders dan op 10 seconden kan zetten. Dat was ik zo zat inmiddels die tien seconden luisteren naar piepjes als ik vanaf statief werk, dat ik niet op Sinterklaas heb gewacht. Gewoon gekocht van de week. Ik ga er plezier van hebben dat weet ik nu al.

5 opmerkingen:

Martine zei

Gedaan met PIEP...PIEP... PIEP...PIEP..PIEP..PIE PIEP PIEP PIEPEIEPEIEPEIEP KLIK.
Met mijn klein prulleke kan ik de timer op 2 sec zetten. handig.

Rudi zei

Heb het ook nooit begrepen waarom men de tijd niet kon instellen en de timer vast op 10 seconden is ingesteld op mijn 20D. Het duurde niet lang alvorens ik een afstandsbediening (draadontspanner dekt de lading niet meer) kocht en, hoewel veel te duur voor wat het is, heeft het toch al dikwijls van nut geweest.

images that matter zei

Aha!
Lijkt handig - en ik wou eigenlijk net iets vragen over prijs...
Duur?
En de examenfoto's hoe gaat het daar mee?
Heb jij of je medestudenten/docent ervaring met regenkapjes voor camera's?

Erwin Acke zei

Succes met je fotowerk en -opdrachten. Kom zeker regelmatig kijken of wij er iets mogen van zien.

Carola Rummens zei

@Caitlin
De prijs van de draadontspanner was 19,95 euro en dat vond ik in ieder geval een prijs die het mij waard was.
Regenschermpjes voor de camera lijken mij erg handig inderdaad, maar ik weet er helemaal niks van. Ik zal eens vragen op les. Maar dat gaat wel na de kerstvakantie worden, want ik heb pas weer les in januari.