vrijdag 12 december 2008

Fototentoonstelling in OCMW Haacht

Een poosje geleden kreeg ik een mail waarin werd aangekodigd dat Raymond Gellaerts een tentoonstelling van zijn foto's had in het OCMW in Haacht. Gellaerts is een oud clublid van Fotogroep Park Heverlea in Leuven en heeft alle medewerkers van het OCMW geportretteerd in hun eigen werkomgeving. De foto's hangen dan ook in het OCMW Haacht, de plaats waar de medewerkers hun dagelijk werk hebben.
Ik vond dat er zeer knappe portretten bij hingen. Allen zo te zien genomen met bestaand licht en dat is lang niet altijd makkelijk als een buro net niet goed in het licht staat of een auto van het OCMW zich in de garage bevindt. Maar in alle gevallen prachtig belichtte portretten. De mooiste vond ik die waar een medewerkster eten gaat brengen bij een bejaarde dame. Dan kom je dicht bij hun werkelijke sociale activiteiten. Dat was niet bij alle portretten echt het geval en dat zal ook niet altijd hebben gekund als iemand vooral burowerk doet. Maar dat zijn wel de mooiste foto's volgens mij.
Wie in de buurt is kan eens gaan kijken nog tot 31 december. Wespelaarsesteenweg 41 in Haacht. Elke werkdag open tot 12 uur.

Het was niet makkelijk om in het gebouw een mooie foto te maken. Veel pilaren en hekken zaten in de weg. Bovendien hingen ook nog veel lijsten niet recht, iets waar ik dan bijna niet af kan blijven!! Ik heb besloten om de lijst die je in de foto hierboven ziet niet ter plekke recht te hangen, maar dan toch in ieder geval in photoshop. Ik heb het linker fotolijstje dus geselecteerd en er een kopie via een nieuwe laag van gemaakt. Vervolgens wat geroteerd tot hij goed hing. Daarna met de kloonstempel twee kleine streepjes van de onderste laag weggewerkt en zie in de eerste foto van dit verhaal hangt hij recht, inclusief zijn schaduw.

4 opmerkingen:

Erwin Acke zei

Ik vind het absoluut geen probleem de foto's in hun context te zien hangen, inclusief deur en pilaar, en/of wat schuin. Die foto vertelt zijn verhaal.

ysabel zei

de foto met de pilaar is mooi. Spreekt me aan door de omgeving en de pilaar. Wel grappig dat je ze met photosop hebt rechtgehangen, die fotootjes...

Anoniem zei

Zoals Erwin zei, ik vind het ook niet zo erg dat die kader wat scheef zou hangen. Maar toch een leuke foto hoor. Die pilaar is zeer goed geplaatst vind ik en helemaal niet storend.

Anoniem zei

Mooie vlakverdeling en kleurtinten bij die eerste!