dinsdag 9 december 2008

Mijn oude schoenen

Voor de zekerheid had ik vorige week de studio gereserveerd. Maar het was niet nodig, mijn opdrachten waren af. Dan kan je iets anders leuks doen die middag en dat heb ik ook gedaan. Ik heb mijn wandelschoenen mee genomen. Ze zijn eigenlijk goed voor de vuilbak, maar eerst wilde ik ze vereeuwigen. Dertig jaar hebben ze mij gediend en overal gebracht, maar nu is het over. Niet meer te repareren. Als achtergrond heb ik mijn legerjas meegenomen die ik gekocht heb toen ik 15 jaar was. Dat was de stoere periode!!! Beide kledingstukken brengen dus mooie herinneringen in mij naar boven en ik vond dat een foto waard.
Voor deze foto heb ik mijn lensbaby weer eens gebruikt. Leuk om hem ook eens in een studio omgeving met flitslicht uit te proberen. Het was wel moeilijk, omdat het diafragmeren met losse ronde ringen gaat en de sluitertijd niet sneller kon dan 1/250. Bij hoger krijg je synchronisatieproblemen tussen flitser en camera. Bij 1/250 was bij mij nog niets aan de hand dus die stand hebben we gehouden. Diafragma 3.5, dat wilde ik beslist. Ik wilde een mooie vage achtergrond. Verder spelen met de sterkte van de flitser dus totdat je een acceptabel beeld hebt.

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Dit vind ik echt mooi. Is het de moeite zo'n lensbaby in je bezit te hebben?

Carola Rummens zei

@Karim Ik vind hem heel leuk. Maar hij kost wel 175 euro en dat moet je denk ik zelf beoordelen of je denkt dat je hem genoeg gaat gebruiken voor dat geld.

Rudi zei

Fraai resultaat, onscherpe schoen zorgt voor dynamiek in het beeld.

Martine zei

Je hebt je dus lekker kunnen uitleven in de studio! Fijn om daar eens je eigen ding te doen.

Anoniem zei

Hey, daar is ie al.
Stoere jas in beeld.
Leuk effect...

tot in academie,

Koen zei

Puik resultaat.
En altijd weer interessant die uitleg!!

Anoniem zei

Eén woord ! > KNAP ! ! !
Gr.
P-TER

ysabel zei

schoenen die je 30 jaar gedragen hebt! ongelofelijk! Mooi dat je ze nog een mooi afscheid geeft...