zondag 14 december 2008

Roodborstje

Vandaag was ik foto's aan het maken voor mijn dochter aan het meer van Rotselaar. Ze moet een huis ontwerpen aan het water en daarvoor een bestaande lokatie als uitgangspunt nemen. Ik had mijn 70-300 mm IS lens op de camera en plotseling huppelt er een roodborstje tot bij mijn voeten. Heel nieuwsgierig en geen angst. Wel bewegelijk. Ik heb de instellingen die op mijn camera zaten op dat moment niet bijgesteld, daar had ik geen tijd voor. Gewoon direct gericht. Achteraf was het 135 mm bij diafragma 7.1 en 1/200. Het had meer ingezoomd kunnen zijn, maar dan was mijn vogeltje gevlogen geweest waarschijnlijk. Dit is dus een kleine uitsnede. Maar wat is die lens toch goed. Ik gebruik hem niet zo vaak maar als ik hem gebruik ben ik toch steeds weer enthousiast.

7 opmerkingen:

Koen zei

Staat er mooi scherp op!
Hij heeft precies z'n zomertenue nog aan. Slank en rank. 's Winters zien roodborstjes over het algemeen er wat dikker uit (gedrongen houding en de pluimpjes wat meer uiteen gezet)
Echt een mooi vogelportretje!
Niet slecht om de tele steeds bij de hand te hebben...

Martine zei

Soms is het er op of er onder! Goed gelukt hoor! Het diertje staat mooi geproportioneerd in het beeld. Er mag best wat omgeving bij.

Anoniem zei

geweldig caro,...
en is dit met een tamron 300mm gemaakt??
ik sta perplex,
wat een mooi beestje om te zien en zulke dunne pootjes hé:-)

groetjes
klaproos

Carola Rummens zei

@Klaproos Sorry dat had ik er niet bij gezet. Ik heb enkel lenzen tot nu toe van Canon. Dus ook de 70-300 mm IS is van Canon.

Anoniem zei

Die deugniet staat er haarscherp op. Ik heb me ooit eens laten wijsmaken dat deze vogeltjes hier enkel komen overwinteren. In de zomer zitten honderden kilometers meer naar het noorden. Dappere kereltjes zijn het. Of vrouwtjes.

Anoniem zei

Knap!!

Anoniem zei

Heel mooi, Caro! Mijn ervaring met roodborstjes beperkt zich tot foto's van achter het raam, maar zelfs dan blijft onze vaste bezoeker geen 10 seconden ter plekke, en als ik een bruuske beweging durf te maken, is de vogel al rap gaan vliegen ...