maandag 8 december 2008

Fotobewerking

Op de academie volg ik de digitale opleiding, maar er is ook nog steeds een analoge groep. Het verschil tussen digitaal en analoog is bijvoorbeeld ook dat zij een pak meer werk hebben aan hun opdrachten als het aan komt op het ontwikkelen en afdrukken van hun werk. Daarom hebben de leraren ons denk ik twee opdrachten per trimester meer gegeven. Meestal hebben die iets te maken met photoshop.
Bij een van de opdrachten moet ik een foto maken die ik vervolgens ga bewerken met een grafisch element. Dat kan getekend zijn maar ook bijvoorbeeld tekst. Wel moet het grafische element een meerwaarde aan de foto geven.
Ik heb een tekst gemaakt in word over een roos. Ik heb hem in allerei verschillende lettertypen opnieuw getypt en vervolgens afgedrukt. Daarna onder de scanner gelegd en een jpg van gemaakt. Die heb ik in de foto gevoegd. De witte of zwarte achtergrond die je dan hebt kun je wegkrijgen door in de overvloeimodus burn of lighten te kiezen. Vervolgens heb ik daar waar ik geen letters wilde hebben die gewoon weggepoetst.
Ik doe het niet zo veel, maar als ik een leuke foto heb die ik echt bewerkt heb zet ik hem op een aparte site van Blogger: http://caro-pictures.blogspot.com/

De foto hierboven is genomen op het Oud kerkhof van Evere

9 opmerkingen:

Martine zei

Is dat dan ok dat het getypte tekst is?
De fotoblog-bijeenkomst zullen we in de toekomst nog wel over doen. Niet te hard getreurd dus!

Carola Rummens zei

Ja het was ok dat het getypt was en niet geschreven. Hij mag dus zo ingeleverd worden gel.ukkig

Koen zei

Een goed idee om bewerkte foto's om een andere site te plaatsen. Ben even gaan kijken en er staan prachtige creaties op!

Anoniem zei

Vind dit PS werkje wel geslaagd. Heb ook even gaan neuzen op je andere site "caro-pictures.blogspot". Een prachtig idee om daar je retouche foto's op te plaatsen.

Rudi zei

Een resultaat dat mag gezien worden.
Waarom heb je het aanbrengen van de tekst zo omslachtig gemaakt? Je kan die in Photoshop ook maken in een laag. Bespaart je het inscannen.

Carola Rummens zei

@ Rudi Dat was de opdracht. Ik had eerst een ontwerp waarbij ik het in photoshop had gedaan en dat mocht niet. Ik moest twee aparte foto's in elkaar werken. Op die manier moet je met overvloeimodus gaan werken om de achtergrond van de tekst weg te krijgen. Dat moesten we leren denk ik.

ysabel zei

ik vind het wel goed gedaan. En dat het zo omslachtig is, dat maakt niet uit. Beide manieren kunnen lijkt zinvol. Dan kan je tenminste keuzes maken en weten wat het beste is...

Erwin Acke zei

Het resultaat is mooi. Wat betreft het wegpoetsen van stukken tekst: gebruik daarvoor een laagmasker, dan kan je wat je per ongeluk wegpoetst altijd nog terughalen.

An zei

Knappe bewerking! Mooie kleuren ook. Ook de foto van de wandelschoenen is zeer geslaagd!