vrijdag 5 december 2008

Op zoek naar Sint en Piet

Vandaag op zoek geweest naar Sint en Piet. Dat was nog niet gemakkelijk en het was nog wel de verjaardag van de Goedheiligman. Helaas zag ik meer kerstbomen en kerstverlichting in etalages dan Zwarte Pieten. Het lijkt wel alsof volksfeest nummer een verdrongen is door de Kerstman.
Ik vind dat jammer. Ik heb hele goede herinneringen aan de tijd dat er zwaar op onze deur werd geklopt en mijn zusje en ik vol verwachting naar de gang renden om te merken dat Piet ons weer net te snel af was geweest, maar wel een zak met kadootjes had achter gelaten voor ons gezin.
Vanmiddag heb ik hem dan uiteindelijk toch gevonden die knecht van Sinterklaas. Hij deelde zoals gebruikelijk pepernoten uit aan de kleintjes, die vol verwachting en een beetje vrees naar hem keken. Prachtig dit feest, dat we het maar ieder jaar weer in de familiekring mogen vieren.
Ik wens iedereen dan ook een heel gezellig weekend!!

7 opmerkingen:

Koen zei

Prachtige foto!
Pepernoten bij Sinterklaas is een echte Hollandse traditie

Carola Rummens zei

@Koen Ja de compositie ben ik tevreden over maar de scherpte op iso 400 en 1/25 (met imagestabilisatie weliswaar) ben ik niet tevreden over. Ik had blijkbaar iso 800 moeten kiezen. Maar het leek vrij licht in deze winkelgalerij. Maar het beeld is leuk dat vind ik ook wel.

Martine zei

Valt het je ook op dat de Zwarte Pieten er elk jaar vrouwelijker op worden?

Susanne Stoop zei

Het is een heel leuke foto!

Het is inderdaad jammer dat er geen uitbundige sinterklaas etalages meer zijn en dat de aandacht naar kerst is verschoven. Zag een paar dagen terug in de straat de eerste opgetuigde kerstbomen al voor de ramen.

Rudi zei

Erger nog, begin september lagen de eerste chockoladen sinten al in de rekken.

ysabel zei

ik vind sinterklaas op zich wel leuk, maar kinderen worden er zo hebberig van, en zo gestresseerd enzo. Dat is jammer, niet? Maar het idee is wel mooi. En de foto overigens ook!

Anoniem zei

Een mooi dynamisch beeld met 3 heerlijke expressies.