woensdag 29 oktober 2008

Het Designhuis

Een aan de muur hangende stoel.
De afgelopen weken waren er op het gebied van design twee evenementen die ik heb moeten missen. In de eerste plaats natuurllijk de designbeurs in Kortrijk, de belangrijkste twee jaarlijkse beurs op het gebied van design. Mijn dochter is er wel geweest met school, ze studeert interieur architectuur en volgens haar heb ik er echt iets aan gemist. Over twee jaar staat het in mijn agenda!! In de tweede plaats de Dutch designweek. Precies gehouden in de herfstvakantie in Nederland, maar dat geeft voor ons in Belgie weer weinig mogelijkheden om een dagje ernaartoe te plannen.
Gisteren dan maar een klein alternatiefje bezocht, het Designhuis in Eindhoven. Er was een tentoonstelling met de titel "Talent". Studenten van verschillende design academies in Nederland hadden er hun afstudeerprojecten tentoongesteld. Het was erg leuk om te zien wat er aan het eind van een studie zoal aan verschillende ontwerpen worden ingeleverd, van meubels tot sieraden en nog vele andere mooie dingen.
Voor de verandering werd er aan de kassa nog voor ik mijn camera had laten zien vriendelijk gezegd dat ik mocht fotograferen als ik dat wilde. Nou dat heb ik mij geen twee keer laten zeggen. Er zullen dus nog meer foto's volgen.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat je er mocht fotograferen is meegenomen. Alhoewel ik de laatste tijd helaas moet vaststellen dat in veel musea de camera, ook zonder flits en statief, niet meer binnen mag.
Jammer....
Mooie plaat heb je voor ons meegebracht!

Anoniem zei

heerlijk frisse foto. Ik ben wel naar Eindhoven geweest en zal de komende dagen wat van de "Graduation" laten zien.

Martine zei

Dit is alvast een zonnig interieur. Nog een palmboom er naast en een lekkere coctail bij de hand. Laat die gekke wereld dan maar verder draaien, ik ben er niet!