donderdag 9 oktober 2008

Bestek

Een van de opdrachten die ik heb voor dit trimester is het fotograferen van bestek. Dat lijkt misschien origineel, maar dat is het dus niet. Al jaren wordt die opdracht aan de derde jaars gegeven omdat het fotograferen van metaal niet makkelijk is. Om dan nog met een origineel beeld te komen is een hele opgave. Ik heb op jaartentoonstellingen van de academie vele prachtige vorken en messen gezien en dat mag je dan niet nadoen natuurlijk.
Vandaag heb ik dus besloten de liefde tussen vorken en die tussen vorken en lepels weer eens anders in beeld te brengen. Ik heb er mijn Soligor macroringen bij gepakt en een gekleurd papier voor de spot gehangen. Zie hier mijn resultaat. Welke de leukste is ben ik zelf nog niet helemaal uit. Ik moet er nog even wat langer naar kijken voor ik beslis welke ik zal inleveren.

20 opmerkingen:

Martine zei

MMM! Blauw, dat is ook mijn kleurtje. Op de eerste foto is het niet echt duidelijk dat het om een vork gaat. De tweede is leuk. Een Valentijnsbeeld.

An zei

Mooi gedaan! Mijn voorkeur gaat naar de eerste net omdat die ietwat abstracter is.

Anoniem zei

Ik sluit me aan bij An; prachtige kleur, dat blauw. Heel knap !

Anoniem zei

Het aardige vind ik, dat je er alles aan hebt gedaan het anders te doen dan al gedaan is ...en dat is best lastig.
Compliment voor jouw fantasie en de wil! 't Resultaat mag er zeker zijn.

Ellen, zei

Prachtig mooi Caro!
Nummer twee is zo absoluut mijn favoriet. Schitterend!

Anoniem zei

Ik vind dat de orgineelste de bovenste is. Dat koele blauw past goed bij metaal, dus een terechte keuze,

Anoniem zei

Bij vorken moet ik altijd denken aan André Kertész ...

Carola Rummens zei

Ja die beroemde foto met die vork op de rand van het bord. Die is ook heel mooi inderdaad

images that matter zei

Waaaaawwww.....

Heb er lang naar gekeken...
Ik weet ook niet welke ik leukst vind....

Anoniem zei

Blauw bestek is eens wat anders dan het bekijken van mooie blauwe ogen, maar daarom is deze niet minder interessant. Beiden zijn prachtig in scherpte, dof, kleur, compo, idee... En als we dan toch even onze keuze mogen geven; doe mij dan maar de eerste; omdat deze mysterie en abstractie uitstraalt; toch wel twee belangrijke punten die door de jury de aandacht zullen trekken, en waarover een menig woordje zal vallen --> is een basis van kunstzinnigheid.
Dat risico moet je nemen, en je zal er iets mee bereiken. En zoals Harry ook al schreef, is de eerste ongetwijfeld de origineelst en vooral vernieuwend. Ben wel benieuwd naar de mening van de jury, dat wel.

Carola Rummens zei

Bedankt Kris voor je uitgebreidde oordeel. Jij mag van mij in de jury. Maar ik zal laten weten hoor wat ze er op school van zeiden. Ik moet daar nog wel bijna twee weken op wachten. De scherpte is ook dankzij mijn geweldige nieuwe lens, de Canon 85mm vast focus. Ik sta er zelf een beetje verbaasd van wat die lens kan.

ysabel zei

voor mij de eerste. die spreekt tot de verbeelding en ik vind de minuscule krasjes op foto een heel mooi, terwijl die op foto twee wat te prominent aanwezig zijn. het blauw is niet gewoon blauw, maar het is een mysterieuze tint blauw die wat hypnotiserend werkt. Bij foto een toch. Bij twee is het duidelijk wat het is en dat haalt voor mij de magie wat weg... Maar wel hoe dan ook twee topfoto's!

Susanne Stoop zei

Als je een reclamefoto moet maken, dan is de tweede beeld heel goed. Een fraaie plaat en knap werk.
Het eerste beeld echter is veel meer dan een knappe plaat. Het is een spannende foto, waarin het thema lepel en vork alleen maar de aanleiding is voor de abstractie die je laat zien. Zal prachtig zijn op groot formaat!

Erwin Acke zei

Interessant werk en discussie. Mij valt vooral de subtiele glans en de diepte in het eerste beeld op.

Anoniem zei

Wat mij betreft ben je met brio geslaagd. Die onderste foto heeft zelfs iets intiems. je kan er volgens mee bewijzen dat ook liefde tussen vorken mogelijk is.

Carola Rummens zei

Ja jij hebt hetzelfde gevoel als ik had toen ik aan het fotograferen was. Het had ineens iets intiems inderdaad en romantische eigenlijk.

Anoniem zei

Tweede is duidelijke als de eerste maar net daarin schuilt misschien de sterkte vand e foto. Goede keuze dat koel blauw.

Anoniem zei

Twee parel, dat is zeker, maar een keuze maken is voor mij minder moeilijk.
Mijn eerste indruk zei direct de eerste en daar blijf ik bij.
mooie abstrekt en het trekt de aandacht om te bekijken wat het juist is.
Ook het lichtinval op de lepel vind ik zo mooi
en ze heeft een mooie diepte!
Knap werk.
Gr.
P-TER

Anoniem zei

Het is mooi gelukt!! Prachtig met die blauwe kleur!

stijndc zei

De liefde tussen het bestek heb je erg mooi in beeld gebracht hoor; De blauwe belichting past heel goed bij metaal vind ik.
En ik denk dat ik de eerst ook net iets meer verkies boven de tweede..
Mooi gedaan!