donderdag 30 oktober 2008

Abstract

Een designmuseum is heel goed om eens te oefenen in abstracte foto's. Ik vond het echter heel moeilijk om die composities te vinden terwijl echt alles een mogelijkheid leek te geven. Natuurlijk veel geprobeerd en thuis ook weer veel foto's direct weg kunnen doen. Maar deze vond ik wel toonbaar. Hij is niet in zwart-wit gezet. Het was een grote grijze knoop die als zitkussen of zoiets kon dienen. Ik heb hem met verschillende scherpstellingen genomen en deze waarbij zowel voorgrond als achtergrond een redelijke scherpte hebben vond ik het prettigst om naar te kijken.

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Inderdaad, dat zijn ideale situaties om te oefenen, vooral te kijken....
Ik betrap me er zelf op, dat ik daarbij heel erg bezig ben met het gedeelte dat de lijnen moet gaan vormen, nog even afgezien van de achtergrond. Ik gebruik daarvoor niet meer de zoeker van mijn camera. Vroeger liep ik wel rond met een leeg diaraampje...dat was een goed hulpmiddel om de uitsnede te bepalen.
Leuk werk! Jouw foto is een voorbeeld hoe het kan. Het licht speelt natuurlijk ook een belangrijke rol. Oefenen, oefenen en nog eens...

Anoniem zei

Als dit je eerste poging is om ons iets te laten zien, bestempel ik je toch als groot talent. Je hebt het in ieder geval in je om abstracties te zien.
Ik dacht al, die ene reactie zal wel van René zijn.
Ik heb ook zo rondgelopen op de Graduation. Je kunt het leren, zoals René al zei. En hij eindigt dan ook terecht met : "oefenen oefenen en nog eens..."

Carola Rummens zei

Ja een abstract is vaak mooi door zijn eenvoud in vormen en kleuren, maar niet eenvoudig om het te zien heb ik gemerkt. Ik blijf oefenen dat zeker!!

Anoniem zei

Ik hou daar ook wel van, abstracte foto's. 'K vind deze hier alvast zeer geslaagd.

Martine zei

Om uit te rusten als je in de knoop zit?
Moest je de uitleg er niet bij geven, ik zou niet weten waarvoor dit dient of voorstelt.

Koen zei

Wat ik ook steeds bij abstracten een interessante dicussie vind is: Moet je uitleg geven over wat je nu gefotografeerd hebt of moet je de kijker laten fantaseren?
Leuk dat je alle terreinen in de fotografie verkent! En steeds met boeiende resultaten

Carola Rummens zei

@Koen Waarschijnlijk is dat heel persoonlijk. Zelf kan ik echt radeloos blijven kijken naar een abstract wat ik helemaal niet kan plaatsen en dat wil ik dan mijn bezoekers weer niet aandoen. Maar soms is het inderdaad leuker om het niet direct te weten. Ik weet niet wat het beste is.

Robbie Veldwijk zei

Dit vind ik een prachtig abstract beeld! Kan echt niet wat anders van zeggen...

Anoniem zei

Deze foto is een uitschieter. Heerlijk abstract. Als je niet weet wat het is blijf je erop kijken denk ik. Je uitsnede is heel goed gekozen. Knap !