vrijdag 5 september 2008

Vreemde vogels op de IJsselmeerdijk

Het was echt niet iedere dag mooi weer met prachtige luchten zoals bij de vorige foto's tijdens mijn weekje in Noord Holland. Soms was je al blij dat je tussen de buien door even een rondje kon fietsen. Dat heeft wel direct een effect voor je foto's. Hier moest ik naar Iso 400 en dat geeft niet zo heel veel ruis gelukkig bij deze camera, maar in kombinatie met somber weer is het toch geen spetterd plaatje geworden. Toch was deze kleine expositie erg leuk en had ik gewild dat deze prachtige bouwsels van een groep jongeren die op vakantiekamp waren in de Wieringermeer tegen een stralend blauwe lucht stonden. Helaas dus niet. Ze vonden het in ieder geval wel heel erg leuk dat mijn zoon en ik speciaal de dijk op kwamen lopen om te zien wat ze gemaakt hadden. Ze hadden inderdaad zoals wij al dachten vogelverschikkers ofwel "vreemde vogels" moeten maken.

Hieronder voor Erwin dan nog een foto extra. Maar dichterbij dan dit ben ik niet gegaan. Niet aan gedacht om er abstractjes van te maken.

4 opmerkingen:

Martine zei

De vreemde vogels hangen toch leuk te wapperen. Met straalblauwe lucht zou het inderdaad prachtig geweeest zijn.

Erwin Acke zei

Best aardige reeks foto's over Nederland. Die stellingen met kleurrijke linten: geen foto van heel dichtbij genomen? Kan mij voorstellen dat dit, in combinatie met een apart perspectief of standpunt zich er toe leent.

Carola Rummens zei

Ik heb er nog een foto bijgeplaatst, maar dichterbij dan dit ben ik niet gegaan. Heb ik niet aan gedacht om er iets abstracts van te maken als je dat bedoelt tenminste. Wat perspectief betreft zie ik ook niet direct hoe ik nog iets anders had kunnen proberen. Maar het had ongetwijfeld ook anders gekund, dat is vaak het leuke als je met twee op stap gaat. Daar leer je van.

ysabel zei

ik vind het een hele leuke reeks. Heel aangenaam en heel zuiver aanvoelende foto's. Mooi van kleur, van sfeer en het geeft me het gevoel er geweest te zijn. Maar dan zonder kou...