woensdag 17 september 2008

Stella Artois (3)

Deze foto zal de laatste zijn in mijn serie over de Stella Artois fabriek in Leuven . Het was een geweldige ervaring daar te mogen fotograferen. Veel foto's kregen een meerwaarde door de licht en rook effecten die daar gemaakt werden door de organisatie Sacred Places.
Je denkt dat als zoveel fotografen op een zelfde onderwerp zitten dat je allemaal de zelfde foto's krijgt. Toch bleek dat iedereen weer zo zijn eigen invalshoek heeft en ik vond het dus ook heel leuk om foto's terug te zien van deze ochtend op de blogs van Martine, Kris en ErikO.

De foto hierboven is een kijkje in een van de ketels, waar lichteffecten waren gezet die een mooi schaduwspel gaven. Het was natuurlijk redelijk donker in de ketel en ik moest dus flitsen. Maar als ik echt in de ketel flitste weerkaatste het licht tegen de wanden en kreeg je een hele platte foto. Ik ben voor deze foto buiten de ketel gebleven met mijn camera en toch geflitst. De wanden van de ketel die er nog net opstonden heb ik weggesneden, maar de foto is nu wel veel warmer van kleur geworden.

Wie trouwens weet wie dat mannetje is die ze daar in die ketel gezet hebben mag het zeggen. Ik heb de rondleiding gemist zoals ik al gezegd had!!

7 opmerkingen:

Rudi zei

Heb met plezier naar deze foto en andere van je foto's gekeken. Ik kom zeker nog regelmatig kijken en voeg je url alvast toe aan de favoriete fotoblogs op mijn fotoblog http://kartix.blogspot.com

Groeten,
Rudi

Susanne Stoop zei

Heel geslaagd, deze opname. Hij boeit, is mooi van kleur en heeft de warmte die je associeert met monumentale industrie├źn.

Anoniem zei

Een mooie serie was dat. Deze is een prachtige sfeerfoto door de lichtomstandigheden.

Anoniem zei

Prachtige reeks waarbij je weer de grenzen van het technische opzoekt. Bewonderingswaardig.

LAMP (hobbyfotograaf) zei

Caro
dit heb je echt mooi in beeld gebracht
zeer goed gezien, PRACHTIG

mvg
Lamp
http://lampfotografie.blogspot.com/

ysabel zei

dit is een hele bevreemdende foto. Dat mannetje staat er ook zo vreemd bij. Ik had, toen ik ze zag, geen flauw idee wat dit kon zijn of waar het gemaakt was. Heel leuk...

Martine zei

Prachtig effect met die schaduwlijnen. Je hebt het technisch goed opgelost. Ik heb hier ook een foto van, niet geflitst, maar gebruik gemaaakt van het bestaande licht.