dinsdag 29 juli 2008

Luxemburgse heuvellandschappen

Het is heel leuk om in Luxemburg te fietsen omdat er best veel goede fietspaden zijn. Af en toe moet je een klimmetje nemen, maar met een goede versnelling gaat het allemaal best. Ik ben er een paar keer alleen op uit getrokken en het voordeel daarvan is dat je kan stoppen om te fotograferen als je daar zin in hebt en niemand op je staat te wachten om verder.
Wel heb ik gemerkt dat ik soms aan de 18 mm nog niet genoeg had. Ik had wel eens zin in meer. Maar ja wensen moeten er blijven. Maar de Tokina 11-17 2.8 staat wel ergens op een verlanglijstje voor volgend jaar. Tenzij iemand mij een betere lens aanraad natuurlijk!!

De eerste foto is genomen ergens na het dorpje Bollendorf. De foto hierboven is een brug in Diekirch. Helaas stond de zon hier heel slecht voor mij, bijna in mijn lens aan de linkerkant en een zonnekap heb ik nog niet voor de 18-55 mm IS lens. Je ziet dat het nodig kan zijn, het heeft zijn effect op de kleuren vind ik. De foto hieronder is Bollendorf vanaf de heuvels aan de Duitse kant van de rivier de Sure.


5 opmerkingen:

Xray Pictures zei

Een streek die ik enkele jaren geleden aandeed. Nog voor m'n fotografievirus. Pachtig werk alweer en een ultrabreedhoek staat ook nog op het (veel te lange) lijstje.

Koen zei

Ik gebruik regelmatig de 12-24 f4.0van Tokina en ben daar onwaarschijnlijk tevreden over!
Een 2.8 heb je met dergelijke groothoeklenzen volgens mij uiterst zelden nodig. Ik gebruik die lens zelfs dikwijls met een opening van f16 tot f22 voor gestoken scherpe landschappen met een verbluffende scherptediepte. Lichtscherpe lenzen hebben vooral nut vanaf 50 mm
Hopelijk duurt het reekske van Luxemburg nog een tijdje!

René Wouters zei

Dat ziet er mooi uit. Het wordt voor mij steeds moeilijker om voor volgend jaar een vakantie te kiezen...
Koen brengt me voortdurend op nieuwe ideeën maar nu begin jij ook al... ;-)

erik O zei

Heb een Tamron 11-18mm 1:4.5-5.6 uit hun Di II-reeks en ben daar uitermate entousiast over! Niet zo lichtsterk (cfr. Koen zegt heb ik nooit als een nadeel gevonden)maar prachtige, heldere, verzadigde kleuren!!! Een plezier in het landschap en de stad! Vooral de 11mm (= op mijn toestel 16,5) geeft een leuke breed zicht!

BTW. heb je blog nu maar net ontdekt (via Martine) maar erg interessant!! En wat een informatie je meegeeft bij je fotografische avonturen!!
Tot een volgende keer!

LAMP (hobbyfotograaf) zei

prachtige combinatie van het bijna rijpe graan en het prachtig heuvelend decor erachter, met schakeringen van groen...het geeft als resultaat mooie golvende lijnen en een prachtige dieptewerking !

mvg

Lamp
http://lampfotografie.blogspot.com/