zondag 20 juli 2008

Algemeen rookverbod

Door de politieke krisis in de regering is het misschien een beetje naar de achtergrond geschoven, maar er wordt toch nog druk gediscussieerd of ook in Belgie net als in de omliggende landen de horeca geheel rookvrij moet worden. Nu ben ik zelf een 'niet roker', maar een cafe zonder rook gaat naar andere dingen ruiken ben ik bang, verschraald bier zou er wel eens een van kunnen zijn. Bovendien zal bovenstaand straatbeeld verdwijnen. Niet een enkele roker die rustig van zijn sigaretje buiten geniet, maar 30% van de Belgische bevolking die bij hem aanschuift. Eigenlijk willen we dat ook weer niet misschien!!

Deze foto is genomen met mijn 50 mm 1.8 lens. Een hele fijne lens vind ik om mee door de stad te lopen en onopvallend foto's te maken.

4 opmerkingen:

Martine zei

Ik merk nu al dat de rokers het sociale leven naar zich toe trekken. Ze worden binnen verbannen en buiten maken ze het gezellig. Contacten, van eender welke aard, ontstaan buiten op de stoep

Xray Pictures zei

Mooi representatieve foto voor het probleem. De rokers worden bij de vuilnis geplaatst. Let wel: ik ben tegen roken maar niet tegen beleefde rokers.

René Wouters zei

Achja, het is alweer erg lang geleden dat ik m'n laatste cigaretje heb uitgemaakt....maar soms heb ik nog wel 'ns zin om er ééntje (!) op te steken! Mmm.... maar toch maar niet. Ik voel wel met ze mee, met al die buitenrokers, die nu kans lopen op een longonsteking, flinke kou etc..

stijndc zei

Voor mij mag dat rookverbod er gerust doorkomen. Wanneer ik in de buurt van een roker kom beginnen mijn ogen spontaan te tranen. Niet zo leuk om een hele avond met piekende ogen te zitten als je eens wil weggaan. Maar goed, ik mag ook niet te egoistisch zijn zeker? :) Zeer geslaagde foto trouwens!