zaterdag 21 juni 2008

Sparrenjogging Rotselaar 1

Vanddaag werd er de 21 ste Sparrenjogging gehouden in Rotselaar. Georganiseerd door Fysiokon in de Sparrenstraat ongeveer 500 meter bij mij vandaan. Zo'n gelegenheid laat je niet onbenut en ik heb dus een hele middag kunnen genieten met mijn fotocamera in de hand. Er werd een 5 km en een 10 km gelopen.
Ik had mijn 85 mm 1.8 lens erop gezet omdat ik snelle sluitertijden wilde en ook nog een beetje een fatsoenlijk diafragma. Ik heb bijna alle foto's (zo'n 150) genomen op 1/650 of 1/800. Het had misschien een beetje meer kunnen zijn soms, maar dan gaan we weer naar een te hoge iso waarde naar mijn zin.
85 mm is een beperking, maar ik ging het steeds leuker vinden om binnen dit kader te blijven. Ik kreeg er echt plezier in op een gegeven moment. Natuurlijk ook wel eens gebaald dat ik net te weinig perspectief had, maar over het algemeen viel het mee.
Bij de foto hierboven baalde ik al helemaal. Die man links in mijn beeld had ik niet gepland, maar was er ineens. Snel de foto wat anders gekaderd en afgedrukt. Achteraf vind ik dit een goede compositie en ben ik blij met deze foto. Nummer 30 ook denk ik want ik heb hem de foto beloofd.
De foto hieronder is onze burgemeester. Hij liep de 10 kilometer en ik had hem bij de eerste ronde op een gegeven moment in de gaten. Bij de fiisch hebben we op hem gewacht natuurlijk. Maar ook hij krijgt de foto heb ik afgesproken. Bovendien vind ik het geweldig dat hij reclame maakt voor mijn kapper, 'kapsalon Carre' in Wezemaal.


1 opmerking:

Ellen, zei

Ik vind je foto met de man links in beeld het erg goed doen. Dat geslenter is een mooie tegenpool tegenover de activiteit die de ander uitstraalt.