dinsdag 17 juni 2008

Architectuur 1

Volgende week is het thema op onze fotoclub: architectuur. Natuurlijk ga je dan gericht op pad. Ik ben vorige week foto's gaan nemen in Eindhoven op twee verschillende lokaties.
Het vervelende is dat ik slechts drie foto's mag presenteren en ik twee keer twee bij elkaar passende foto's heb uitgezocht. Dus graag advies welke foto af moet vallen.

We beginnen met twee foto's genomen op de High Tech campus. Een heel fotogenieke omgeving, met veel moderne bedrijfsgebouwen in een relatief toch groene omgeving. Ik was hier vroeg in de morgen met nog slecht licht en zelfs een beetje zachte regen in het begin. Iso 400 heeft zijn sporen achter gelaten in foto's met toch een beetje te veel ruis naar mijn zin.
Het industriele complex dat in de eerste foto wordt weerspiegelt in een glazen gebouw komt terug op de tweede foto aan de linker kant.


De tweede lokatie is het evoluon, oorspronkelijk in 1966 gebouwd als technologisch museum. Nu is het een congres en evenementen centrum. Hier was het inmiddels al wat mooier weer en heb ik de foto's op iso 200 genomen. Wat een verschil moet ik zeggen. Het is goed om dat weer eens uit geprobeerd te hebben. De ruis is echt een stuk minder en de foto's ogen gelijk veel scherper.
De 'V' in de betonstructuur in de onderste foto is ook terug te vinden in de overzichtsfoto daarboven.
3 opmerkingen:

Martine zei

Ik zou ze alle vier meenemen op een stick. Misschien is er toch ruimte om ze allemaal te tonen.

nadine paduart zei

Ik merk dat de laatste drie een geheel vormen in evenwicht.
Succes!

René Wouters zei

Je bent al goed bezig geweest de lijnen en vlakken in kaart te brengen. Het gevaar met architectuurfotografie is dat je teveel tegelijk in beeld wilt brengen. Zoek het wat meer in detail, dat zegt vaak veel meer en is indringender dan een tot de nok gevuld beeld met een overmaat aan beton, glas etc..Groet, René
www.fotowouters.nl