woensdag 18 juni 2008

Architectuur 2

Architectuur is een breed begrip. Het is niet alleen het gebouw van buiten maar ook de binnenkant en zoals Rene terecht opmerkte naar aanleiding van de vorige post, soms zijn ook de details interessant.
Bij deze foto's heb ik binnen in een winkelcentrum in Eindhoven gefotografeerd. Ik had enkel mijn 80 mm 1.8 lens mee als lichtsterkste lens en kwam daardoor eigenlijk automatisch terecht in iets meer detail. Ik heb achteraf gemerkt dat het diafragma 2.8 waarop deze foto's zijn genomen ook nadelen had naast een betere lichtsterkte. Je moet zeer precies scherpstellen, want anders gaat het zelfs op grote afstand toch echt mis met de scherptediepte. Op de foto hierboven is alles goed gegaan, maar op de foto hieronder had ik graag iets meer scherpte gezien naar het meisje toe, terwijl ik scherp gesteld heb op de reling naast haar. Het is niet anders en dat weten we dan weer voor de volgende keer.


4 opmerkingen:

René Wouters zei

Jij laat er geen gras over groeien... ;-)
Lekker te zien dat je hiermee zo bezig bent. Ga door svp!
Groet, René

Martine zei

Hier op mijn pc merk ik niets van die onscherpte. Vooral het tweede beeld is een pracht van een compositie.

Xray Pictures zei

Ik heb ook al gemerkt dat bij het werken met 2.8 ik soms wat moeite heb met een goede scherpstelling, zeker naar de randen van het beeld toe. Toch vind ik dit 2 mooie foto's hoor.
Ps.: niet langer wachten met RAW maar meteen doen.
voor het veertje zou ik bij hue/sat de blauwe kleurtonen kiezen en de saturatie wat zakken.

Joke Devliegher zei

Een heel mooie foto met die rode modepoppen!