dinsdag 10 juni 2008

Op bedevaart naar Scherpenheuvenl

Scherpenheuvel is waarschijnlijk wel de meest bekende bedevaartsplaats van Belgie en ik moet zeggen dat ik er graag kom. De sfeer van de ronde kerk is heel mooi vind ik. Deze keer in de examenperiode niet alleen een kaarsje voor mijn kindjes gebrand, maar ook eens mijn statief meegenomen. Ik voorzag lange sluitertijden en dat bleek ook zo te zijn. Hoewel ik een hekel aan een statief heb omdat het mij zo beperkt had ik er dit keer eigenlijk wel profijt van, het opende deuren voor mij. Ik was overduidelijk een fotograaf en daar heb je geduld mee. Je wacht tot hij klaar is en een teken geeft dat je weer verder mag lopen. Heel aardig allemaal die bedevaartgangers.
Niet iedereen was echter van zin om de mis bij te wonen. Een enkeling verschool zich in de kapel aan de zijkant van de kerk met een toeristische gids van Scherpenheuvel!!


3 opmerkingen:

Erwin Acke zei

De foto met de man in de kapel is aardig. Eerst valt de weerspiegeling op, rechts, maar ook links. Maar er zijn meer leuke details: de inval van de zonnestralen achter de man en de (scheve) stand van de kaarsen op hun kandelaar, in de hoek.
Caro, dank voor je reactie op mijn blog bij de foto's over "Vaderdag".

Joke Devliegher zei

Foto man met de gids is een echte parel.

Koen zei

Mooi belichte foto's, Caro!! Ja,dat statief...een onding, maar o zo noodzakelijk (af en toe)