woensdag 20 februari 2008

Vaasjes

Stillevens beginnen een beetje een favoriet van mij te worden en glas in het bijzonder. Deze keer wilde ik proberen om niet die akelige softboxen te laten reflecteren in het glas zoals bij knikkers en lampjes. Daar was het ook nog wel een beetje functioneel, maar in deze vaasjes waren de lichtreflexies behoorlijk hard en dus storend. Ik heb dan ook maar mijn leraar even om advies gevraagd, wat hieraan te doen. Hij deed een stuk kalkpapier voor de lichtbron (deze keer een spotlicht met een rooster ervoor) en dat was werkelijk de oplossing. Daarna kon je met de afstand van de lichtbron de grootte van de reflectie op de vaasjes regelen. Hele mooie zachte lichtreflecties aan de linkerkant van de vaasjes was het resultaat.
Verder een stuk plastic verpakkingsmateriaal als achtergrond gebruikt deze keer en dat gaf weer eens een heel ander effect.

5 opmerkingen:

LAMP (hobbyfotograaf) zei

Dag Caro,

Prachtig...
hoe je alles weet voor elkaar te krijgen, het resultaat is mooi, zeker door door dat diffuuslicht. Maar ik merk dat je echt aandacht hebt voor details... neem die roos weg en je heb helemaal een ander verhaal... en vul die ene glaskruik niet en je hebt weerom een armer gegeven...

Petje af Caro...!
Ik kom hier graag terug om naar jou resultaten te kijken en dus ook om te leren...

Prachtig !!!

Groeten

Lamp


http://web.mac.com/lamp5

Koen zei

Wat ben je toch een perfectioniste, Caro! Maar ja, zo moet het hé... Leuk én leerzame blog heb je! Weer eens een mooi stilleven!

Martine zei

Dat is alleszins een prachtige foto geworden! Dat zachte licht, daar hou ik van. Het roosje maakt het geheel romantisch.
Ik vraag me alleen af, die flesjes, heb je die eerst moeten leegdrinken?
o ja, mijn tentje is groot genoeg voor 2 exemplaren van mijn grootte...

LAMP (hobbyfotograaf) zei

Advies gevraagd

In welk formaat bewaar je foto's ...?
en wat is het voor- en nadeel ...?
Ik werk (nog) niet RAW maar in JPEG... blijkt dat een JPEG-foto na enkele copiebeurten aan scherpte gaat verliezen... en dat klopt ook merk ik.
Maar in welk formaat bewaar je dan het best je origineel ( in TIFF) om geen of weinig kwaliteitsvertlies te hebben...?
En kan je TIff omzetten in JPEG..., Want vaak is enkel het JPEG format bruikbaar voor internet, enz...

Graag uw ervaringen, adviezen

groeten

Lamp

Carola Rummens zei

Je kunt zowel in raw als jpg bewaren. Na een bewerking geef ik altijd een andere naam zodat ik altijd een zuiver onbewerkt origineel over houd. Ik bewerk de foto ook altijd maar een keer. Als ik hem eenmaal opnieuw gesaved heb ga ik hem niet nog een keer bewerken. Beter is dan opnieuw van het origineel te vertrekken. Omdat inderdaad iedere keer als je opnieuw een jpg bewerkt en saved er informatie verloren gaat.
In tiff bewaren kan ook maar zijn heel grote files.