dinsdag 8 januari 2008

Knikkers

Vandaag geheel onverwacht een flitsertestje gedaan. Ik zat na te denken over een stilleven dat ik nog een keer moet maken en probeerde iets uit met knikkers en een cd. Ik maakte gebruik van de flitser die op de Canon EOS zit en dat werd helemaal niets. Alle kleuren werden weggeflitst en ook was er maar een klein deel van de foto goed belicht. Dan mijn Sigma opzetflitser maar gepakt. Dat ging al beter wat betreft de belichting van de hele foto, maar het waren hele koude blauw/witte kleuren. Niet zoals het naar mijn idee zou moeten. Vandaag na de les even gauw tien minuten in de studio gedoken. Ik heb een softbox links van de knikkers gezet. Camera instellingen: iso op 1oo, sluitertijd 1/100 en diafragma 8. Die instellingen zijn wel een beetje afhankelijk van de kracht van de softbox moet ik zeggen. Maar kijk daar zijn de goede kleuren. Ik heb alleen nog een fout gemaakt en daarom heb ik de foto ook een beetje uitgesneden. Ik heb de knikkers in het verlengde van de flitser gelegd en die weerkaatsten nu een regenboog van kleuren. Dat vond ik toch eigenlijk te veel van het goede en dat heb ik weggehaald. Volgende keer als ik meer tijd heb zal ik een andere positie van de softbox zoeken zodat die een beter effect heeft.

3 opmerkingen:

Martine zei

Die regenboogkleuren vind ik er wel speciaal aan. Het is een fijne foto, den eens benieuwd wat de andere test xordt.

LAMP (hobbyfotograaf) zei

Dag Caro


Lijkt mij wel leuk zo maar kunnen beschikken over een " oefenstudio"... is dat een service van jullie fotoclub...? jullie zijn daar dan blijkbaar zeer goed uitgerust, om jaloers op te zijn.

vr gr

Lamp
http://oorkrabbeltjie2.blogspot.com/

Carola Rummens zei

Nee ik studeer aan de stedelijke academie in Leuven fotografie en daar kunnen we wel intekenen op een studio. Dat is erg leuk. Veel opdrachten voor de les moet je in een studio uitwerken, maar je kan ook wel even tussendoor iets voor jezelf proberen natuurlijk.