maandag 11 februari 2008

Lente vervolg...

Je blijft je verbazen over hoe de natuur volledig uit balans is. Waren het eerst een vlinder en de meesjes die zich te vroeg in mijn tuin vertoonden, nu staat mijn rodondendron in bloei. Deze plant staat normaal pas in april/mei in bloei. Hopelijk gaat het niet meer hard vriezen want dan vriest er veel kapot in mijn tuin.
Deze keer heb ik dezelfde foto genomen met de 50 mm lens en de 28-135 mm IS lens. De 50 mm lens kon op diafragma 3.2 om een mooie compositie te krijgen en de 28-135 mm lens kon niet verder open dan diafragma 4.5 op focuslengte 50 mm. Het verschil was duidelijk. Met diafragma 4.5 was er minder licht in de foto en een veel minder mooie wazige achtergrond. Wat scherpte betreft waren ze gelijkwaardig. Dat wilde ik ook maar even weten want ik begon al een beetje aan mijn 28-135 mm lens te twijfelen de laatste tijd omdat dat kleine lensje zo goed presteerde. Blijft natuurlijk een goede prestatie voor een lens zonder imagestabilisatie.

De foto hierboven is degene die ik met de 50 mm lens heb genomen. Daarna een leuke rand omheen gezet voor de verandering.

3 opmerkingen:

Martine zei

Bij jou gaan de bloemetjes ook al uit de bol. Mens en natuur denken dat het alen. lente is...wezouden nog wel eens een mokerslag kunnen krijgen!
Het is wel leuk om na de grauwheid van de winter wat fleurige beelden te zi

Unknown zei

Dit geeft een mooi dromerig sfeertje, doet me dromen van de lente.

LAMP (hobbyfotograaf) zei

Dag Caro

UIt de hand genomen...? met de 50 mm ?
Knap werk en in zo'n sitautaie leent zich dat om de lichtgevoelige 50 mm te gebruiken, is compact en je kan dan ook een "stop" meer doen... en dat zie achteraf wel het best...
Prachtige foto's met omfloerste hoeken, bij deze foto vind ik dit passend...!!! (even kijken of in nu weerom geen tikfouten heb staan)


http://lampfotografie.blogspot.com/


Groeten

Lamp