vrijdag 15 augustus 2008

Is deze plaats nog vrij?


Zie hier mijn eerste bewerking van een raw-foto in adobe camera raw en daarna nog in photoshop CS3 wat verscherpt en wat aan de kleuren gedaan. Het is een hele fijne combinatie van werken en heel goede mogelijkheden om fijne afstellingen te doen. Ik ben gelukkig zo. Wel moet ik zeggen dat ik het gevoel heb wat te zweven wat betreft de realiteit van de kleuren. Maar dit bankje was echt wel zo rood!!
Wel wat een gekke plek voor een bankje, zo naast een vierbaans snelweg. Je gaat er niet even voor de gezelligheid zitten. Maar ik vond hem toch leuk als aanvulling op mijn bankjescollectie.
Ik moest de foto trouwens wel op flinke afstand maken (135 mm) want het was tegen zonsondergang en mijn eigen schaduw was wel heel erg lang en anders zichtbaar in de foto.
Verder heb ik hem uitgesneden in een wat ongebruikelijk formaat, maar ik heb het gevoel dat de lijnen zo beter uitkomen.

2 opmerkingen:

Erwin Acke zei

Veel plezier met je CS3 aanwinst!
Vandaag publiceer ik op mijn blog ook een oefening waarbij een aantal de functies in CS3 goed van pas komen. Maar voor de meeste foto's volstaat het uitstkende Lightroom.

Martine zei

Deze uitsnede is goed gekozen. Het accentueert de lijnen.