zondag 17 augustus 2008

Abstract

Ik ben bang dat niet duidelijk zal zijn wat dit is en dan heet het een abstracte foto. Rene is daar veel beter in dan ik, maar deze foto is vandaag de aankondiging voor meer. Wie trouwens wel weet wat het is mag het zeggen natuurlijk. Het is in ieder geval een macro opname. De foto is genomen op 135 mm met twee van de soligor tussenringen er nog bij op en op een statief. Ik heb diafragma 10 gebruikt om meer scherptediepte te krijgen, maar dat is maar heel relatief bij een macro, dus weinig van te zien vond ik zelf achteraf!!
Er zat zo goed als geen kleur in de foto, dus heb ik hem in zwart-wit gezet zodat de contrasten iets mooier werden.

4 opmerkingen:

Joke Devliegher zei

Caro, ik gok op de rugleuning van een bank. Maar ik kijk uit naar het vervolg

karim zei

Ik gok op een radiator, ook benieuwd naar het vervolg

René Wouters zei

Aardig van je dat je aan mij refereert :-)Ja, 't is natuurlijk leuk als het een raadselplaatje is maar dat vind ik, zoals je wel weet, totaal niet belangrijk.
Het gaan om lijnen, kleuren, vlakverdeling, licht en donker en dat moet voldoende zijn om een gevoel over te brengen. In dit geval een mooi, bijna grafisch lijnenspel, diagonaal in de hoek. Bevalt me wel.

Kris zei

Ja, mij bevalt het ook wel, heb trouwens altijd wel een zwak voor abstractjes gehad. En zoals René schrijft, hoef je alle geheimen niet prijs te geven. Ik lees dat je nu ook al een statief gebruikt voor je macro's en daar ben ik al heel blij mee, want deze is wel mooi scherp.