woensdag 9 april 2008

Senna

Onze hond Senna heeft haar schattige puppytijd al heel lang achter de rug, ze is 9 jaar nu. Dus veel foto's worden er niet meer van haar gemaakt. Bovendien is ze niet echt een rustig model. Het is een hond met veel temperament en actie. Dat ik haar zover kreeg dat ze even stil bleef zitten was dus ook een klein wonder. Bovenste foto is genomen met mijn telelens (diafragma 5.6) omdat ik die altijd wel mooie vage achtergronden vind geven. Focus afstand is 125 mm.
Daarna dan toch maar de actie, want dat is het karakter van een Appenzeller Sennenhond. Lekker fel en actief. Deze foto is met een focus afstand van 50 mm genomen en maar met een hand. De andere hand hield de stok vast immers. Trouwens wat een mooie vage achtergrond geeft ook mijn 18-55 mm lens met diafragma 5.6. Hij doet niet onder voor de telelens. Ondanks een sluitertijd van 1/350 zie je nog echt de bewegingsonscherpte van een hond in actie.
Wat een geluk trouwens dat ze toch de stok pakte en niet mijn hand, want dat is niet te bekijken door zo'n klein zoekertje!!

4 opmerkingen:

Kris zei

Een pracht van een hond.
Een pracht van een foto.
Een pracht van een uitleg.
Handelingen en akties geven steeds een meerwaarde aan een foto.

Martine zei

Vooruit Senna, rennen maar! De uitleg erbij maakt van die paar foto's een heel verhaal. Vooral de tweede is uniek.

Carola Rummens zei

Leuk dat je de tweede foto toch mooi vindt Martine. Ik heb wel even getwijfeld, want veel meer dan dit stond er niet op de foto. Ja gras en plantjes aan de rechterkant. Zo'n snelle actie met een hand vastleggen was niet makkelijk.

Unknown zei

Op 1/350 heb je over het algemeen toch nog een lichte bewegingsonscherpte maar genoeg aflijning voor een knappe foto. Mooi hoor deze beide plaatjes.