zondag 13 april 2008

macro in de kruidtuin

Vandaag zijn we met een paar mensen van de fotoclub gaan fotograferen in de kruidtuin van Leuven. Het is een plekje dat ieder seizoen wel iets nieuws te bieden heeft en waar je dus niet gauw uit gefotografeerd raakt. Helaas begon de ochtend met regen, maar een druppeltje geeft soms een leuk effect.
Deze keer was de opdracht trouwens om vooral macro foto's te nemen. Uiteraard heb ik dus daarom een statief meegenomen. Maar ik heb toch echt een hekel aan dat ding. Je kunt nooit precies de goede positie krijgen die je wilt en zonder statief is het heel moeilijk scherpe foto's te krijgen. Ik heb dat wel geprobeerd maar die foto's halen toch niet de scherpte die ik eigelijk wil hebben.
De foto hieronder had ik bijvoorbeeld ook rechtopstaand en uit de hand. Helaas moest hij afvallen om reden van minder scherp, maar de compositie was beter dan deze. Maar goed dat hebben we dan ook maar weer uitgetest.


3 opmerkingen:

Unknown zei

Ik heb me intussen ook al eens gewaagd aan wat macro-test-werk. Leuk eigenlijk. Welk lensje gebruik je voor dit soort fotografie?

Martine zei

Het jonge varentje vind ik wel goed gelukt hoor, ondanks het mindere weer. Mooie onscherpte op de achtergrond.

Joke Devliegher zei

Mooie varen