zondag 16 maart 2008

nachtfotografie

Vanavond ben ik met een aantal leden van de fotografieclub in Leuven gaan fotograferen. Ik had dit nog nooit gedaan en heb eerst eens wat erover gelezen en aldus gewapend mijn eertse schreden gezet op dit terrein. Maar wat is dat leuk zeg. Helaas begon de avond met veel regen en moesten we iets zoeken waar we overdekt stonden. Maar zoals de eerste foto laat zien zijn er zo veel leuke hoekjes, zelfs die waar je droog kunt blijven.
Later werd het wat droger en heb ik nog een paar shots in de mooie pitoreske straatjes van Leuven kunnen maken.
In ieder geval heb je voor nachtfotografie een statief nodig en ik heb bij beide foto's zelf de sluitertijd ingesteld en wel op 10 en 8 seconden bij iso 200. Maar ik hoorde van anderen dat ze liever het diafragma zelf instellen en de camera de sluiterijd laten kiezen. Verder heb ik de zelfontspanner gebruikt zodat ik zelf geen bewegingsonscherpte zou veroorzaken door het indrukken van de ontspanner.

Met dit straatje in Leuven heb ik voor het eerst een fotowedstrijd gewonnen. De prijs was een prachtig boek met panoramafoto's uit Vlaams Brabant.

6 opmerkingen:

Martine zei

Jawel zeg! Jij bent er vlug bij! Dat was zeker thuiskomen en direct achter de pc verdwijnen? Dan zal die van mij ook maar eens gaan bekijken en iets uitzoeken dat toonbaar is.

Unknown zei

Heel mooi hoor en 's avonds fotograferen heeft toch altijd iets speciaals vind ik.

Koen zei

Ha zo, Jij zit dus samen mat Martine in dezelfde fotoclub! Ik heb dat nog niet veel geprobeerd, zo'n avondfoto's. Nochtans de moeite zo te zien!

LAMP (hobbyfotograaf) zei

Dag Caro

Mooi resultaat de foto van het steegje,en er is duidelijk nog doortekening van details te zien in de donkere delen. Wellicht is manuele diafragramma (voor)keuze aangewezen... lijkt mij zo: maar ik heb helaas geen ervaring met nachtfotografie... intussen ken ik mijn volgende uitdaging... als lid van Zoom.nl stak bij het laatste magazine een CD-r met tips en uitvoerige richtlijnen over nachtfotografie. Ik moet dat allemaal toch eens gaan bekijken...want het lijkt mij de moeite waard.


mvg

Lamp

http://web.mac.com/lamp5

Carola Rummens zei

Dat is een hele leuke dvd. Ik heb hem al bekeken. De website/blog van Martijn Smeets is trouwens ook zeer aan te bevelen.

Ellen, zei

Fantastisch mooi dat straatje Caro, er zit een hoop sfeer in.