donderdag 27 maart 2008

Boedapest vervolg

Hierboven de bijna laatste foto van mijn reis naar Boedapest en eigenlijk een "lucky shot".
We waren een kwartiertje te vroeg op het station van Szentendre om terug naar Boedapest en ik ben gaan zitten in een tunneltje met graffity. Ik ben zo gaan zitten dat de meeste mensen achter mij langs konden lopen en ik niet hele drommen mensen voor mijn lens zou krijgen. Het ging mij om die ene persoon die het toch zou wagen voor mijn camera langs te lopen in plaats van achter mij langs. Dat de eerste persoon die dit toch deed nu juist een prachtige zwarte schim was noem ik puur geluk. Maar ik ben heel blij met deze foto. Jammer is wel dat de voeten er net niet op staan. Dat komt omdat ik dus ruimte achter mij gelaten had. Had ik iets verder naar achter gezeten waren de voeten er wel op gekomen, maar misschien ook nog een reeks andere mensen. Je moet soms kiezen en het is niet al te storend denk ik.

Wie de meer toeristische plaatjes wil zien van Boedapest kan op deze link kijken:
http://picasaweb.google.com/caro.photographic/Boedapest

Voor wie het niet weet; in Picasa kun je de foto's ook als een diashow opstarten met een linkje bovenaan de pagina. Ik heb alle foto's van een tekst voorzien.

5 opmerkingen:

images that matter zei

Ik ben gaan kijken & heb genoten!!!!
(en ik die al blij was dat ik een dagje in Parijs foto's kon gaan nemen ,-)!).

LAMP (hobbyfotograaf) zei

Dag Caro

Zo pas jou reeks van Boedapest bekeken, en jawel fraai fotowerk hoor!

Er zitten een paar "pareltjes" tussen...! Heb je de flits afgezet in de kerk, toen je stiekem je camera gebruikte..? De interieur foto (symmetrisch) in de basiliek heeft een mooie scherptediepte, heb je een statief gebruikt..? De meuseumfoto's die je maakte spreken me aan... het zijn mooie perspectief- en lichtcombinaties... !!!

Toegegeven ik ben een stukje jaloers... Die stad lijkt mij veel in zijn mars te hebben voor meer dan een geheugenkaartje...

Thanks voor de reportage
Heb hiervan genoten

mvg

Lamp

Unknown zei

Je had me in Oostende vertelt van de aanstaande fotoreis. Het heeft blijkbaar geloond. Heel mooie foto's hoor.

Carola Rummens zei

Helaas is mijn statief te zwaar om mee op vakantie. Ik moet eens een reisexemplaar kopen. Alles is dus zonder statief gedaan en ook zonder flits. In de Servisch orthodoxe kerk heb ik wel mijn 50 mm 1.8 lensje gebruikt want het was daar redelijk donker. Toch nog steeds iso 800 moeten gebruiken.

Martine zei

Terecht een foto waar je fier mag op zijn! Zodra ik er rustig de tijd kan voor nemen bekijk ik je andere foto's. Waarschijnlijk zondag.