vrijdag 1 februari 2008

Baloe


Waarom niet eens een portret van het liefste dier dat ik tot nu toe heb gehad. Baloe is mijn derde kat, maar geen een is zo lief en gezellig geweest als Baloe. Hij heeft hier de bijnaam "dweiltje", omdat je werkelijk alles met hem kan doen en hij nooit boos wordt. Leg hem op je schouder en hij blijft er liggen terwijl je de afwas doet. Zo'n poes is een portretje waard. Vandaag zat hij op tafel zo leuk naar mij te kijken dat ik mijn toestel heb gegrepen. Mijn 50 mm lensje zat er nog op. Iso 800 gekozen vanwege weinig licht binnen en de witbalans op lamplicht gezet. De camera koos een sluitertijd van 1/15 en een diafragama van 1.8. Een wonder dat dat goed is gegaan met zo'n lange sluitertijd en geen imagestabilisatie of statief.
Bij diafragma 1.8 is de achtergrond boven verwachting mooi vervaagd. Baloe zit maar 30 cm van de bloemen op de tafel. De scherptediepte bij dit diafragma is zeer klein. Als je goed kijkt is alleen het gebied van de neus en tussen de ogen echt scherp. Maar de vervaging is wel mooi eigenlijk.
Verder heeft deze lens veel minder last van ruis op iso 800 naar mijn idee en dat is natuurlijk heel fijn.

5 opmerkingen:

Koen zei

Leuk dat je die technische info erbij geeft, Caro!Zeker op de grote versie zie je wat voor een mooi portret het geworden is! En dat op 800 iso. Ik werk zelden op die waarde en zou het eigenlijk wat meer moeten uit proberen.

LAMP (hobbyfotograaf) zei

Hello Caro

Wat heb jij toch een onuitputtelijke kreativiteit... de spekjes echt een leuk idee, de bankjes, jou thema wandelingen met de "poortjes" je mos in macro... enfin je bent een geboren experimentenjager, en zoals ik dat eerder reeds vermeldde je houdt alles bijna "boekhoudkundig" bij !!!
Ik beken en ik bevestig dat ik een beetje van jou genoemde kwaliteiten zou willen... al moet ik daar natuurlijk zelf aan bouwen, maar toch ik ben een stukje positief jaloers... of hoe zegt men dat soms ook nog "constructieve concurrentie"
mvg

lamp

Carola Rummens zei

Nou zulke reacties stimuleren. Ik hoop voor jullie dat mijn bronnetje niet uitgeput zal raken en er mooie foto's zullen blijven komen.

Martine zei

Hé, wat een schatje heb je !
Deze foto is wel echt geslaagd. Fijn dat de achtergrond zo onscherp is. Ook leuk dat de poes niet in het midden van het beeld zit, het is spannender zo. Je zou hem eens op de clubvergadering moeten tonen, ik vnd hem echt prachtig.

LAMP (hobbyfotograaf) zei

dag Caro

Even langs komen om te melden dat het in onze regio carnaval is... benieuwd...?
Loop even binnen op mijn weblog... een beperkte selectie...

http://lampfotografie.blogspot.com/

groeten

lamp