zondag 17 februari 2008

Tegenlicht

Deze foto wilde ik eigenlijk niet nemen. Ik was bang dat mijn sensor beschadigd zou raken door recht tegen de zon in te fotograferen. Op iso 100 had ik een sluitertijd van 1/125 en diafragma 7.1. Misschien had ik achteraf de iso moeten verhogen om een snellere sluitertijd te krijgen, maar daar had ik even niet aan gedacht helaas.
Thuis heb ik op internet gekeken of ik informatie kon vinden over beschadiging van sensors bij tegenlicht opnamen. Het lijkt dat het wel mee zou kunnen vallen bij spiegelreflexen. Maar als iemand mij hier meer over kan vertellen graag.

5 opmerkingen:

Martine zei

Caro, tip een voor een dagje kust: http://dekustbende.skynetblogs.be/post/5559457/ben-je-op-10-maart-in-oostende-dit-is-een-tip#commentform
Ik heb er zin in!

LAMP (hobbyfotograaf) zei

Dag Caro

Goeie vraag... helaas weet ik daarover niets, ben benieuwd naar wie hierover wel iets kan vertellen.

ps: ik heb jou link geplaatst op mijn website:

http://web.mac.com/lamp5/

Groeten

Lamp

Carola Rummens zei

Bedankt voor de link Lamp.

Unknown zei

Ik heb er al van gehoord maar ik denk dat je dan echt wel moet inzomen op een felle zon en de spiegel een tijdje moet opgeklapt houden zodat de censor beschadigt kan geraken. Van normale tegenlichtfoto's zoals deze zul je wel geen problemen krijgen.
Een mooie foto trouwens.

http://xray.skynetblogs.be

Ellen, zei

´k Weet er niet zoveel van maar heb wel eens gelezen dat als je er niet met het blote oog naar kan kijken, je er ook je sensor niet aan moet wagen....
Zelf leef ik niet altijd met die regel in m´n achterhoofd maar ben toch wel voorzichtig.
Je shootje is mooi!

OT: Ben benieuwd naar je eerste scrap Caro *LOL*.
Iets doet me vermoeden dat het iets is wat een fluitje van een cent voor jou is...