vrijdag 8 februari 2008

Lente??


Ik woon nu zeven jaar in een een prachtige natuurlijke omgeving en geniet van alle seizoenen, maar dit heb ik volgens mij nog niet meegemaakt de afgelopen jaren. Eerst laat zich een mooie dagpauwoog zien in mijn tuin, die rustig onder de beukebosjes van de zon zit te genieten en daarna vliegt een koolmezen echtpaar af en aan met strootjes naar het vogelhuisje dat aan een van de bomen hangt. Is dit op 8 februari al het begin van de lente of is de natuur even van slag?
Beide foto's zijn genomen met mijn telelens de EF 70-300 mm 4-5.6 IS USM. Beide foto's zijn ook op maximale focuslengte genomen, 300 mm en zelfs daarna nog een beetje uitgesneden. Maar het resutaat is heel behoorlijk voor uit de hand genomen foto's. Ter illustratie; de afstand tussen mij en het koolmezenhuisje is denk ik ruim 15 meter.
Ik had gekozen voor iso 200 en kreeg nog een sluitertijd van 1/400 en 1/500 wat natuurlijk prettig is als je zo'n lange lens moet vasthouden en een bewegelijk vogeltje moet zien vast te leggen. Ook de imagestabilisatie is erg welkom in zo'n geval.

7 opmerkingen:

LAMP (hobbyfotograaf) zei

Dag Caro

Inderdaad ... er klopt iets niet met onze winterperiode...! Maar wat er wel klopt zijn jou foto's, ze geven de werkelijkheid weer.. De vlinder prachtig en dat met een 300mm en gelof het of niet vandaag heb ik ook zo'n meesje in beeld gebracht, dat ijverig op zoek was naar mijn nieuw geplaatst nestkastje. Met die IS is het toch prettig om uit de hand te fotograferen... Als ik vrij ben kom ik zonder naar de tentoonstelling in Heverlee... hangen er ook foto's van u?

Vr Gr

Lamp

http://lampfoto.blogspot.com/

http://lampfotografie.blogspot.com/

Unknown zei

Heel mooi de sfeer van dezer dagen weergegeven.


http://xray.skynetblogs.be

ellen zei

Zijn je foto´s echt van vandaag?? Ze geven echt een heerlijk voorjaars gevoel.

Carola Rummens zei

Ja Ellen ze zijn echt van vandaag, niet te geloven he. Hoe is het in Noorwegen? Zitten jullie nog met sneeuw of beginnen de lentekriebels daar ook al?

ellen zei

Hi Caro! Sneeuw? Nee hoor! Maar een hoop harde ijskorsten op de stoepen e.d.

Wat mijn lens betreft...´t Is gewoon eigen schuld,dikke bult hoor. Zo gaat het als je niet kan wachten :)
Ik heb hem gisteravond weer kunnen verkopen dus de lens die ik wél wil is al een beetje in zicht... precies, die met ImageStabilisation.
Vandaag was het ook heerlijk weer in Oslo en dus lekker buiten fotootjes wezen maken.

Fijn weekend Caro!

Martine zei

Gisterenmiddag ben ik in de kruidtuin mijn hartje gaan uitleven. Prachig nu met al die krokussen. Helaas heb ik aan mijn digitaaltje geen 300 mm, maar met wat puzzelen heb ik toch wat details nemen. Echt Caro, het is NU de moeite om er naar toe te gaan. Als ik je foto's zie zou ik denken dat het april is.

Joke Devliegher zei

Toffe foto's, lentekriebels laten zich voelen.