donderdag 7 februari 2008

De Marollen
"What is the place to be" voor een leuke tweedehands markt in Brussel? Na zo'n vraag kom je terecht op het Vossenplein in de wijk de Marollen. Ik ging erheen met een speciale gedachte, nl. de interactie tussen mensen proberen te vatten. Dat bleek lang niet gemakkelijk. Van de zeer vele foto's zijn er toch maar een paar die echt treffend zijn.
Ik heb voor dit doel mijn 50 mm. lensje weer op de camera gedaan. Nu met het idee dat mijn camera in ieder geval niet de mensen zou afschrikken, wat wel het geval zou zijn als ik met zo'n flinke zoomlens rond zou lopen. Dat werkte denk ik wel want ik heb geen commentaar gehad. Een jongen was zelfs heel geinteresseerd in de foto die ik nam. Hij stelde voor dat ik ook op de foto ging en hij die foto wel voor me zou maken. Maar daar ben ik toch wijselijk maar niet op in gegaan!! Ik was nu niet de toerist die met de Vossenmarkt op de foto wilde en zeker niet mijn camera kwijt wilde. Maar ik denk dat hij het goed bedoelde.
Ik moet zeggen dat ik al begin te wennen aan het vaste kader en zeker de scherpte van de lens valt mij weer op. Ik ga nog fan worden van de vaste focus lenzen.

3 opmerkingen:

Martine zei

Rake beelden van de Vossenmarkt. Vooral de tweede vind ik heel sfeervol door de warme kleuren.
Heb je geen bankjes gefotografeerd?

Carola Rummens zei

Ja dat heb ik wel toevallig, maar die konden niet tippen aan die van jou!! Ik heb ze weer weggegooid. Volgende keer beter denk ik dan maar.

Koen zei

Mensen fotograferen...blijft erg spannend, zeker op zo'n lokatie als in de Marollen. Alhoewel ze het waarschijnlijk wel gewoon zijn daar. Mooie reeks hoor! Ik zou er ook wel eens willen fotograferen.
Leuk idee van die link. Heb zelf alvast u ook in mijn bloglijstje toegevoegd.