donderdag 28 augustus 2008

Tall Ships in Den Helder

Afgelopen zaterdag was het de laatste dag dat de Tall Ships waren te bewonderen in de haven van Den Helder (Nederland). 74 schepen hadden mee gedaan met Sail 2008 en de finish was een paar dagen eerder in Den Helder geweest. Een prachtig gezicht deze grote schepen in de haven en een feestelijke sfeer. Een deel van de schepen was zaterdag alweer buiten de haven aangelegd, zoals deze schepen hierboven, die helemaal voor de kust van het eiland Texel lagen. Met mijn 70-300 mm lens kon ik ze in de maximale stand toch nog aardig naar voren halen.
Andere schepen voeren feestelijk de haven uit zoals de boot hieronder. De enige waarvan de matrozen in de masten waren geklomen een wuifden naar het talrijke publiek dat ze stond uit te zwaaien.

Uiteindelijk vertrokken alle schepen door het Marsdiep naar open zee. Dat is "de Parade of sails". Dat had op de dijk heel wat bekijks en niet voor niets. Het was prachtig. Vooral dit schip met groene zeilen vond ik erg mooi.


3 opmerkingen:

Martine zei

Nou, erg stoer van die matrozen! Mij zouden ze nog niet tot op de eerste ra krijgen. Het groene schip is inderdaad prachtig. Groene zeilen had ik nog niet gezien.

Koen zei

Die matrozen in de mast!! Dit is echt wel te gek...
Tot iedereen: de foto vergroten! Klikken dus
Mooie reeks, Caro! Hopelijk toon je nog heel wat meer van Texel en omgeving

Xray Pictures zei

Prachtige reeks. Volledig naar mijn hartje.