zondag 3 augustus 2008

Hoogtevrees

Morgen moet mijn camera naar Konijnenberg. Waarschijnlijk moet hij daar blijven. Ik kan nl. niet in raw en jpg foto's maken. Hij maakt er toch twee jpg's van en dat is natuurlijk behoorlijk eigenwijs van hem. Ik hoop dat ze een software update doen en dat ik hem terug heb voor mijn academiejaar weer begint. Ik wil wel in raw gaan beginnen fotograferen maar in het begin toch graag de jpg als referentiekader houden. En hij moet dat gewoon doen vind ik. Als ik er dan toch ben ga ik toch eens even kijken naar een lang gekoesterde wens van mij; een lensbaby. Een dom ding eigenlijk waar je nog 175 euro voor moet betalen, maar wel heel leuke soft foto's mee kan maken. Al de electronische overbrengingen van de camera werken niet meer, alles weer geheel handmatig, maar toch leuk denk ik. Ik heb gewoon zin om daar mee te gaan experimenteren. Je kan ook wel een beetje hetzelfde effect krijgen met een grote diafragma opening zoals bij de slak hierboven, maar ik denk toch dat het anders is. Ik moet er nog een nachtje over slapen hoor, maar misschien...

10 opmerkingen:

Koen zei

Misschien gebruikte je een oudere rawconverter die niet toepasselijk was op je nieuwe camera. Toen ik mijn D 300 aankocht werkte de converter van de D 80 ook niet en werden de rawfoto's automatisch omgezet in Jpeg (tenzij ik de meegeleverde software gebruikte natuurlijk) Maar misschien toch een fout in je camera...jammer dan en dikke pech want je geeft zo'n toestel niet graag af he.
Beetje jammer dat de Luxemburgreeks gedaan is . De grottenfoto's van Klein Zwitserland zijn voortreffelijk gelukt!!

Carola Rummens zei

Ja ik denk dat het een fout is want als ik enkel voor raw kies dan krijg ik wel keurig raw extensies en kan ik ze openen als raw. Het gaat enkel fout als ik raw+jpg kies. Maar dat wil ik graag in het begin. Ik heb nog garantie dus dat troost me.

erik O zei

Weer zeer leuke foto!
Nice DOF! zeg!

Martine zei

Heel soft door die onscherpte.
Kom je even naar mijn skynetblog?
Ik heb een stokje voor je!

LAMP (hobbyfotograaf) zei

Ik heb ook een 400d... werkt in RAW (CR2) en JPG. Werkt niet in RAW bij auto-stand en dus enkel in jpg... maar wellicht is je firmware niet geûpdadet... welke versie heb je ? Ik denk dat de recentste versie 1.1.O is ... als je een lagere versie hebt , kan dat wel de verklaring zijn van je probleem... laat weten hoe het verhaal verder gaat ...?

mooie titel voor de foto en prachtige compositie met focus op de oortjes

mvg

lamp

http://lampfotografie.blogspot.com/

René Wouters zei

Inderdaad, mogelijk dat een update al jouw problemen oplost en dan kun je weer volop aan de slag.

ysabel zei

de slak is heel lief.
De foto's van die grotten in luxemburg zijn echt mooi. Ze lijken zo heel helder. Ik ben benieuwd voor de foto's die je met je babylens zal maken!

stijndc zei

Leuk, heb zonet even opgezocht wat een babylens precies was want had er geen idee van. Ik heb dus weer wat bijgeleerd ;) Nu ben ik wel erg benieuwd naar enkele resultaten van uw nieuwe lens hé..

Xray Pictures zei

Jammer van de camera. Knappe foto.

Jens zei

Haha superfoto :) 't Is net door de titel dat ik hem zo fantastisch vind!