vrijdag 8 augustus 2008

Agfa Isolette II

Mag ik voorstellen op de dag van de analoge fotografie, de camera van mijn vader de Agfa Isolette II. Bouwjaar 1956, dus zo'n drie jaartjes ouder dan ik. Deze week heb ik er een rolletje in gedaan en samen met mijn Canon Eos gingen we op stap. Dat had een reden. Foto Konijnenberg had mij geadviseerd zelf een firmware update te doen omdat ik mijn camera 6 weken kwijt zou zijn voor het raw probleempje. Wie weet zou dat helpen. Zie ==>
http://carophoto.blogspot.com/2008/08/hoogevrees.html
Ik bereidde mij dus voor op mijn analoge tijdperk zal ik maar zeggen. Vandaag de firmware update gedaan. Ja niet zelf hoor, dat heb ik aan mijn man over gelaten die heel wat meer kennis van computers en software heeft. Ik zat ernaast met een borrel, voor de stress!! De update is goed gegaan., maar mijn camera maakt nog steeds twee jpg's i.p.v. een raw + jpg. De keus is nu dus aan mij. Weer terug naar Konijnenberg en mijn camera 6 weken kwijt of het zo maar laten. In het eerste geval kan ik mij dan beter op de academie voor de analoge cursus gaan inschrijven of ik kan direct in raw gaan werken en dit kleine mankementje gewoon negeren.
Ik kies voor het negeren. Ik kan niet zes weken of misschien wel meer zonder mijn camera. Ben ik dan verslaafd????

15 opmerkingen:

Ellen, zei

haha verslaafd?? Nnnjjjaaaa...... *LOL*
Ik maak eigenlijk alleen nog maar foto´s in RAW en ´t bevalt me uit de kunst. Konverteren naar .jpg is een fluitje van een cent dus alleen maar voordelen met RAW

Joke Devliegher zei

Verslaafd? Het is al even erg als bij mij. Heb je deze ook zelf genomen? Prachtig.

Carola Rummens zei

@Joke
Ja hoor zelf genomen. Ik zou niet anders durven op deze blog!!

Martine zei

Nog geen klein beetje verslaafd!

René Wouters zei

Verslaafd? Ik denk dat alle bloggers een verslaving hebben...Zoals je misschien al weet, ik ga alleen nog voor RAW en wil dat ook niet anders meer. In combinatie met Adobe Lightroom een verademing (en voor deze opmerking krijg ik niet eens een commissie) ;-)

Xray Pictures zei

Afkicken zou inderdaad te veel nevenverschijnselen geven. Met dit verhaal zou ik haast vergeten wat een knappe foto je nam van je analoog toestel.

images that matter zei

Wat een prachtfoto!!!!

Euh, ik zou ook serieuze afkickingsverschijnselen vertonen mocht ik zes (zes!) weken mijn Canontje moeten missen!!!

Ik ben al benieuwd naar wat je ons gaat kunnen bijbrengen tijdens je nieuwe academiejaar!!!!

,-) !

ysabel zei

hoewel ik nog helemaal niet kan werken met Raw-bestanden, lijkt het me toch een lastig probleempje. Ik denk overigens dat je verslaafd bent, ja. Maar het is een leuke verslaving. Je kunt er geen overdosis van krijgen. Maar het kost wel handenvol geld...

ysabel zei

mooie foto van het tanaloge toestel trouwens!

erik O zei

In RAW DOEN!!
Niets dan voordelen!
Gewoon ff wennen en doorzetten...
Leuk zo'n haarscherp machine-portret!

Kris zei

Ga zeker voor de RAW.
En ... Heb je per toeval je breaketing constant opstaan ???
Je kan je toestel ook nog eens resetten, wie weet.

Susanne Stoop zei

Leuk je blog te ontdekken!
Je toestel zes weken in reparatie? Niet te doen, heb ik gemerkt toen ik zonder toestel zat - het was gestolen en de verzekering niet vlot was met uitbetalen.
Gewoon alles in raw opnemen. Het verschil zit in de mogelijkheden die je in de post-processing ter beschikking krijgt.

Sweettflower zei

Ik zou ook geen 6 weken zonder camera kunnen maar zou het toch graag opgelost hebben. Even doorbijten dan maar!

WaCCo zei

Hoi Caro

Ik heb dat probleempje ook gehad met m'n 400D - Als ik de camera op de pc hing, kwamen er ook steeds 2jpgs in plaats van Raw&jpg.

Oplossing bij mij was het gebruiken van de bijgeleverde software - dus niet rechtstreeks je afbeeldingen uit de camera uploaden.

Hopelijk werkt het bij jouw ook...

Prachtige foto's trouwens !!

greetz

Carola Rummens zei

@Tino

Jij bent zeer bedankt want dit was de oplossing. Ik heb de geheugenkaart uit de camera gehaald en via een kaartlezer de foto's over gebracht naar de computer. En zie er verschenen een raw+jpg