woensdag 4 maart 2009

Trafaria

Trafaria is een authentiek vissersdorpje tegenover Lissabon. De Taag is de scheiding tussen de drukke stad en het rustige dorpje. Als je goed kijkt zie je in de verte de mooie toren van Belem aan de kustlijn van Lissabon. Het boottochtje erheen alleen al was genieten bij een prachtig warm zonnetje. De boot valt onder het openbaar vervoer en voor 2 euro heb je een retourtje waar wij in ieder geval geen spijt van hebben gehad.
De visafslag was toen we aankwamen om half een net gesloten spijtig genoeg en de mannen op de eerste foto zitten waarschijnlijk te rusten na gedane arbeid.

Anderen repareren achter de visafslag hun vislijnen voor de volgende uitvaart van de boten. Maar natuurlijk moet er ook vanalles opgeslagen worden in kleine schuurtjes in de haven. Iedereen was vriendelijk en bepaald niet afkerig van een fotootje. Dat maakte de sfeer in dit dorpje heel gemoedelijk.

6 opmerkingen:

An zei

Alleen al voor het lenteweertje ben ik jaloers op je trip naar Lissabon! Mooie foto's, ook de nachtfoto's zijn sterk!
Wat betreft je vraag op mijn blog of dat ene meisje op het podium mijn dochter is: toch niet, anders was ze bij de top van de Belgische hardloopsters. Ze doet het graag maar een toptalent is ze niet.

Martine zei

Een dorpje dat ik in mijn hart gesloten heb! Jammer dat we niet veel tijd hadden. Ik heb op googlemaps gezien dat even achter het dorp een mooi strand ligt...
Voor een volgende keer....

Anoniem zei

Amai, dit zijn al echte zomerse taferelen. Mag ik de volgende keer ook eens mee, als het maar warme bestemmingen zijn? Je foto's zijn echte stralertjes.

Erwin Acke zei

Heerlijk om in deze periode zo'n reisje te hebben gemaakt. En Lissabon is...top als bestemming! (was er in 2005). Hebben de oude stadstrams je niet geïnspireerd?

Carola Rummens zei

@Erwin Jazeker en een ritje hebben we er ook in gemaakt. Maar over de foto's daarvan ben ik minder tevreden helaas.

Anoniem zei

dat dorpje is de moeite waard zo te zien. De rust en de eenvoud. Heerlijk