maandag 2 maart 2009

Sintra

Wat een geweldige luxe was het dat we voor een dag een auto hebben gehuurd en een rondrit buiten de stad konden maken. Natuurlijk was Sintra onze eerste bestemming. Hier hadden we een aantal dingen op ons plan om te bezichtigen. Maar wat ging de tijd snel die dag.
Palacio Quinta da Regaleira was veel groter dan verwacht. Had je de tuinen gedaan zoals ik, dan kwam je aan de zalen binnen in het kasteel niet toe of omgekeerd. De tuin had kleine wachttorens, putten, grotten, watervalletjes en was vooral mooi aangelegd.

In Sintra zelf hebben we enkel wat rond het National Palace gelopen en lekker gegeten, dat deed deugd. Op de foto hieronder zie je het National Palace in Sintra genomen vanaf het Moorse kasteel.

Na het eten stond het Moorse kasteel op het programma en ook eigenlijk Pena Palace nog. Dat laatse hebben we na stemming niet meer bezocht. Het zou het zoveelste kasteel zijn die dag en we hadden behoefte aan een ritje langs de zee terug naar Lissabon. Daarbij zouden we dan op zoek gaan naar het meest westelijke puntje van Europa. Dat bleek geen foute beslissing hoewel we wel het prachtige Pena Palace nu enkel vanaf de Moorse burcht hebben gezien bij veel te sterk tegenlicht. Dus daar zijn geen goede foto's van gekomen!! Hieronder op de foto een stukje van het kasteel met de omgeving.

2 opmerkingen:

Martine zei

Wat een uitzicht vanop die burcht! Die dag had voor mij 72 uren mogen tellen! Jammer dat we niet langer aan de kust konden blijven, het was er zooooooooooo mooi met de ondergaande zon en het warme licht.

Carola Rummens zei

Sssst... die foto's komen morgen Martine!!