dinsdag 3 maart 2009

Cabo da Roca

Na Sintra reden we richting kust om het meest westelijke puntje van Europa op te zoeken. Dat is een rotspunt in zee "Cabo da Roca". Het was echt een zeer indrukwekkend kustlandschap en een totale verrassing dat de rots zo prachtig was.

Een van de mensen uit onze groep had een 70-200mm 2.8 lens mee, zo'n mooie witte!! Ik kan daar alleen maar van dromen, maar heb hem wel een paar keer mogen gebruiken op deze reis. De foto hieronder van het kleine rotsje in zee (die je ook op de foto hierboven ziet, linksonder) is met die lens genomen op 200mm en diafragma 5.6. Een geweldige ervaring zo'n zware lens op mijn toestel en zo te zien heb ik hem stil kunnen houden!!

Natuurlijk geen kust zonder vuurtoren. Ook bij Cabo da Roca was er eentje mooi hoog gelegen op een andere rotsrand. Nog even naar het monument gelopen ter markering van het meest westelijk punt op het Europees vaste land en daarna zijn we langs de kust terug naar Lissabon gereden. Werkelijk genoten van een zon die onder ging in de zee. Het was een prachtige dag.

5 opmerkingen:

Martine zei

Ik ben blij dat we naar de kust gereden zijn ipv nog een kasteel te bezoeken. Dit was echt fantastisch! Ondanks het klauterwerk.

Anoniem zei

Het staat op mijn verlanglijstje : Portugal. Dergelijke foto's bevestigen dat ik z├ęker eens moet gaan naar dat prachtige land.

Anoniem zei

sommige van mijn reacties zijn precies niet goed doorgekomen... Ik vind de hele reeks heel erg mooi. Je zou van mij part uitgenodigd moeten worden door de makers van toeristische gidsen, want je foto's zijn enorm aantrekkelijk en nodigen echt uit om in jouw voetsporen te treden....

Carola Rummens zei

@Ysabje Dank dank!!

Anoniem zei

Hallo Caro,
Ik heb je reisverslag gretig gelezen en naar je prachtige foto's gekeken. Nu ben ik jaloers dat ik mijn vrouw volgende maand alleen met haar zussen naar Portugal laat gaan! Het is precies wel de moeite om daar je kodakske boven te halen. Wat betreft de foto van onze tuin, die is verleden jaar in de lente genomen. Nu ziet hij er nog maar triestig uit maar binnen een viertal weken ondergaat hij weer een metamorfose!
Groetjes